LINDSEY VONN ŽELI DA SE TAKMIČI PROTIV MUŠKARACA: U stanju sam da se nosim sa njima gotovo svakog dana!

Ostali sportovi
LINDSEY VONN ŽELI DA SE TAKMIČI PROTIV MUŠKARACA: U stanju sam da se nosim sa njima gotovo svakog dana!
Pokušaće bar da organizuje egzibicionu trku

Proslavljena američka skijašica Lindsey Vonn smatra da se dosad uvjerila da može da parira muškarcima na ski stazi, pa zbog toga bi rado prihvatila i da se takmiči protiv njih.

Vonn ide čak toliko daleko da je spremna da se takmiči u konkurenciji sa muškarcima bilo da to skijaški zvaničnici odobre ili ne. Vonnova je predložila Međunarodnoj skijaškoj federaciji (FIS) da učestvuje na trkama narednog Svjetskog kupa u Lake Lewisu, gdje se u razmaku od nedjelju dana takmiče i muškarci i žene. Ipak, u FIS nije naišla na odobravanje.

"Proteklih godina sam toliko trenirala sa muškarcima, tako da smatram da sam u stanju da se nosim sa njima gotovo svakog dana. Mislim da mi je kao sportisti potrebna prilika, kako bih mogla da vidim svoj pravi potencijal", rekla je Vonn. Komentari Lindsey su došli kao odgovor na debatu koju je pokrenuo slavni teniser John McEnroe, a u vezi toga da žene u tenisu ne mogu da se takmiče sa muškarcima, kao i da bi Serena Villiams izgubila od 700. igrača na svijetu. 32-godišnja američka skijašica koja je u karijeri osvojila 77 trka u Svjetskom kupu, kaže da će pokušati bar da organizuje egzibicionu trku sa muškarcima, ali da je naišla na razne prepreke. 

Ne propustite