U ZAVIDOVIĆIMA UBIJEN IMAM ADMIR ef. VUKOVIĆ: Upucali ga otac i sin tokom krivolova

Bosna i Hercegovina
U ZAVIDOVIĆIMA UBIJEN IMAM ADMIR ef. VUKOVIĆ: Upucali ga otac i sin tokom krivolova
Počeo je policijski uviđaj u mjestu Stog kod Zavidovića gdje je sinoć ubijen Admir efendija Vuković, dok je njegov zet Mesud K., ranjen i nalazi se u Kantonalnoj bolnici Zenica, sa težim tjelesnim povredama ali nije životno ugrožen.

Počeo je policijski uviđaj u mjestu Stog kod Zavidovića gdje je sinoć ubijen Admir efendija Vuković,  dok je njegov zet Mesud K., ranjen i nalazi se u Kantonalnoj bolnici Zenica, sa težim tjelesnim povredama ali nije životno ugrožen.
 
Sinoć su slobode lišena dva lica, otac i sin P.H. i P.E. koja se dovode u vezu sa slučajem, a koji su optuženi da su tokom krivolova ubili efendiju Vukovića i ranili njegovog zeta.
 
Prema izjavama poznanika, Admir efendija i njegov zet su nosili žito u hranilice da nahrane životinje.
 
Otac i sin P. H. i P. E. odmah su zapucali prema njima. Vuković je ostao mrtav na mjestu, dok je njegov zet zadobio nekoliko povreda. Srećom, povrede nisu bile teške, pa je Krajinić zadržao prisebnost i odmah telefonom pozvao porodicu kojoj je kratko kazao da je ranjen.
 
Ubrzo je transportovan u lokalni dom zdravlja gdje mu je najprije ukazana pomoć.
 
Dežurna ekipa ljekara policiju je potom obavijestila da je u ovu ustanovu dovezena jedna osoba sa povredama nanesenim vatrenim oružjem, a Krajinić je transportovan u Kantonalnu bolnicu u Zenicu. Policija je odmah izašla na teren, a otac i sin osumnjičeni za ubistvo i ranjavanje su uhapšeni.
 
Krajinić je nakon zbrinjavanja otpušten iz zeničke bolnice, s obzirom na to da su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.
 
- Pacijent je u bolnicu dovezen u 22.20 sati zbog povreda leđa, lica i lijeve nadlaktice nastalih usljed djelovanja vatrenog oružja. Konstatovano je da se radi o lakim povredama. Pacijent je ipak opserviran neko vrijeme pa na kraju i pušten na kućno liječenje – kazala je za Aida Buro, glasnogovornica Kantonalne bolnice u Zenici.
 
Ubice u Tužilaštvu
 

Uviđaj na mjestu događaja još traje, a obavljaju ga pripadnici MUP-a pod rukovodstvom dežurnog kantonalnog tužioca.
 
Kako saznajemo, tužilac je već naložio obdukciju tijela preminulog. Međutim, prikupljanje dokaza je još u toku. Uhapšeni će danas biti predati nadležnom Tužilaštvu.
 
- Otac i sin su uhapšeni i danas će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva na daljnje postupanje uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima ubistvo i lake tjelesne povrede. Dežurni tužilac će nakon zaprimanja izvještaja i ispitivanja osumnjičenih odlučiti o upućivanju prijedloga za pritvor. Naložena je obdukcija, koja će biti obavljena u Tuzli - kazala je glasnogovornica Tužilaštva ZDK Naila Muratović.
 
Admir ef. Vuković je rođen u Zavidovićima, završio je Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku, magistrirao u Welsu i nakon toga se zaposlio kao imam u džematu Mokronozi u Medžlisu Islamske zajednice Tomislavgrad.

Iza ubijenog Vukovića ostala je porodica, supruga i dvoje djece. 

 

(slobodna bosna)

Ne propustite