POKRENUTA INICIJATIVA: Zvezda traži titule iz 1946. i 1987. godine!

Fudbal
POKRENUTA INICIJATIVA: Zvezda traži titule iz 1946. i 1987. godine!
Odluka donesena na klupskoj Skupštini

Fudbalski klub Crvena zvezda zvanično je zatražio dodjelu šampionskih titula iz 1987. i 1946. godine, saopšteno je poslije sjednice Skupštine kluba. Zvezda traži titulu iz 1987. godine koja je poslije odluke nekadašnjeg predsjednika FSJ Slavka Šajbera da poništi rezultate poslednjeg kola i odluke nekadašnjeg Suda udruženog rada pripala Partizanu, ali su crveno-bijeli odlukama tadašnjeg FSJ i UEFA igrali u Kupu šampiona, kao i titulu iz 1946. kada su bili najbolji u republičkom šampionatu.

“Skupština FK Crvena zvezda na današnjoj sednici donijela je zaključak da je FK Crvena zvezda jedini legitimni šampion Jugoslavije u sezoni 1986/87 i to na osnovu zakonite odluke FSJ i UEFA, pa u tom smislu ovlašćuje Upravni odbor fudbalskog kluba da pred FSS kao pravnim sljedbenikom FSJ pokrene inicijativu za izmjenu objedinjene zvanične evidencije šampiona Jugoslavije i Srbije”, ističe se u saopštenju.

Istovremeno, Skupština kluba podržala je inicijativu koju je 17. januara Fudbalskom savezu Srbije podnio predsjednik kluba Svetozar Mijailović. “Inicijativa se odnosi na priznavanja titule osvojene u prvenstvu Srbije 1946. godine kao zvanične titule prvaka Srbije i ovlašćuje Upravni odbor da se obrati FŠ sa zahtjevom za donošenjem legitimne odluke po kojoj je FK Crvena zvezda zvanični prvak Srbije za 1946. godinu i po kojoj se ta titula uvodi u zvaničnu objedinjenu evidenciju prvaka Jugoslavije i Srbije, a sve u skladu sa već podnetom inicijativom”, navodi se na sajtu crveno-bijelih.

Ne propustite