STANJE NA PUTEVIMA: Na većini putnih pravaca u BiH jutros se saobraća nesmetano i uz povoljne uslove za vožnju

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Na većini putnih pravaca u BiH jutros se saobraća nesmetano i uz povoljne uslove za vožnju
Na većini putnih pravaca u BiH jutros se saobraća nesmetano i uz povoljne uslove za vožnju.

Na većini putnih pravaca u BiH jutros se saobraća nesmetano i uz povoljne uslove za vožnju. Zbog visokih dnevnih temperatura, vozače savjetujemo da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko putuju tokom dana, da prave češće pauze. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju (uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Salakovac (M-17 Jablanica-Mostar) danas do 17 sati saobraćat će se usporeno-jednom trakom.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog deminerskih radova, na dionici magistralnog puta M-6 Stolac-Ljubinje (od 05:30 do 13:30 sati) dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. Radovi na deminiranju izvode se danas od 08 do 16 sati i na regionalnom putu R-445 Visoko-Ilijaš, kod mjesta Donja Vratnica, gdje se također mogu očekivati povremene polusatne obustave.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-17 Konjic-Tarčin, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila na većini graničnih prelaza, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite