O TOME KADA STE ROĐENI (između ostalog) ovisi poslovni uspjeh!

Zanimljivosti
O TOME KADA STE ROĐENI (između ostalog) ovisi poslovni uspjeh!
Osim što su roditelji najčešće nešto stroži prema prvom rođenom djetetu istraživanja pokazuju kako baš oni imaju najveće šanse za uspjeh.

Biti prvo dijete ima svoje mane, ali i znanstveno utvrđene prednosti. Osim što su roditelji najčešće nešto stroži prema prvom rođenom djetetu istraživanja pokazuju kako baš oni imaju najveće šanse za uspjeh.

Najstarija djeca prolaze bolje

Možda je tome zato jer najstarija djeca imaju bolje rezultate na testovima koji provjeravaju njihove karakteristike, uključujući i emotivnu stabilnost, druželjubivost, preuzimanje odgovornosti i inicijative. Kada odrastu oni će čitati knjigu ili raditi domaću zdaću umjesto gledanja televizije. Mlađa djeca s druge strane provode gotovo sat vremena manje radeći zadaću od svojih starijih braća ili sestara, a puno više gledaju televiziju ili su za računalom.

Sve kreće od roditelja

Istraživanja su pokazali da je takvo stanje povezano s roditeljima. Roditelji uvijek traže više i stroži su prema prvom djetetu, a kasnije su popustljiviji. “Prvo dijete je nešto kao pokusni kunić jer nisu imali iskustva s djecom do sada”, rekao je doktor i psihoterapeut Fran Walfish. “Bitnu ulogu igra i svađa među djecom gdje se stariji uvijek postave kao dominantni”, dodao je. Mlađi su isto tako dobri u nečemu, u kreativnosti i sigurno će tamo pronaći svoju karijeru.

Ne propustite