Rok trajanja ovih predmeta obavezno poštujte!

Praktična žena
Rok trajanja ovih predmeta obavezno poštujte!
Svi ovi proizvodi imaju jednu zajedničku osobinu - mogu izazvati nepotrebne probleme ukoliko se koriste predugo.

Svi ovi proizvodi imaju jednu zajedničku osobinu - mogu izazvati nepotrebne probleme ukoliko se koriste predugo. Zato ne riskirajte i promijenite iz na vrijeme...

Duda za bebu
Dude od lateksa trebalo bi zamijeniti nakon dva do pet tjedana bez obzira na to kako izgledaju. Lateks lako puca, a upravo u tim pukotinama se razmnožavaju bakterije.

Parfem
Neotvoreni parfemi i toaletne vode koje sadrže esencijalna ulja mogu trajati tri godine. Toaletna voda koja je neotvorena može trajati do četiri godine, a otvorena dvije godine.

Papuče
Papuče su savršeno mjesto za širenje gljivičnih infekcija, stoga bismo ih trebali mijenjati svakih šest mjeseci. To se odnosi na papuče napravljene od tkanine. Gumene i kožne papuče mogu trajati i do tri godine.

Četka za kosu
Četku za kosu trebali bi čistiti barem jedanput tjedno i zamijeniti je jednom godišnje. Ako je četka od prirodnih dlaka, trebali biste je mijenjati svakih sedam do 10 mjeseci.

Jastuk
Tijekom vremena jastuci postaju dom grinjama i bakterijama bez obzira na to jesu li punjeni perjem ili memorijskom pjenom. Neki stručnjaci smatraju da bismo ih trebali mijenjati svakih godinu dana, dok ima i onih koji kažu kako jastuk može izdržati barem dvije do tri godine, ovisno o tome kako se brinemo za njih. I jedni i drugi slažu se da isti jastuk nikako ne bismo trebali koristiti duže od tri godine.

Ne propustite