Glavna atrakcija u turskom akvarijumu: Ribe hrane na flašice za bebe

Zanimljivosti
Glavna atrakcija u turskom akvarijumu: Ribe hrane na flašice za bebe
Mnogobrojni turisti iz svih dijelova zemlje i svijeta posjećuju akvarijum u centru grada u kojem se nalazi više od deset hiljada riba.

Kemal Kumkumoglu, direktor akvarijuma, je kazao kako je početkom turističke sezone u gradu povećan i broj posjetilaca akvarijuma. Dodao je kako očekuju turiste iz Rusije i europskih zemalja u sezoni koja je, prema njegovim riječima, dobro počela.

Akvarijum u turskom gradu Antaliji, koji dnevno posjeti oko dvije hiljade ljudi, nudi mnogobrojne zanimljive sadržaje, a jedan od njih je i hranjenje riba korištenjem flašica za bebe.

Mnogobrojni turisti iz svih dijelova zemlje i svijeta posjećuju akvarijum u centru grada u kojem se nalazi više od deset hiljada riba.

Akvarijum ima četiri tematska dijela, Crveno more, Indijski i Atlantski okean te Pacifik.

Pored 180 morskih pasa u akvarijumu obima od 7,5 miliona litara nalaze se i primjerci iz voda u Antaliji.

 

Među zanimljivim sadržajima koje akvarijum nudi, nalazi se i hranjenje morskih pasa svakog dana u 12 sati.

    ”U akvarijumu se nalazi 180 morskih pasa. Želimo pokazati da nema razloga za strah. Također, svakog dana u 14 sati imamo program hranjenja koi riba na flašice za bebe”, izjavio je Kumkumoglu.

Dodao je kako posjetioci većinom posjetu planiraju u skladu s vremenom hranjenja riba.

    ”Ribe hranimo kao bebe. To stvara veliko uzbuđenje kod učesnika programa. Čuvari u flašice stavljaju posebno pripremljenu hranu. Ribe za nekoliko minuta pojedu hranu. Nije važna starosna dob onog ko ih hrani. U programu mogu učestvovati svi, od djece do odraslih, koji mogu držati flašicu“, izjavio je Kumkumoglu.

Dodao je kako se u akvarijumu nalazi i troje mladunčadi foke.

”Porodice gledaju predstave foka. Fotografišu ih, poljube ih, a foke odgovore onima koji im posvećuju pažnju”, pojasnio je.

Ribe je na flašicu hranila i Tuana Gulbay (14), koja je bila znatiželjna i željela probati nešto novo.

Veoma su zabavne, uživala sam hraneći ih. Pokušala sam hraniti one manje. Veoma su slatke. Nisam znala da se ribe mogu hraniti na flašicu. Uglavnom im se baca hrana”, rekla je Gulbay.

 

Ne propustite