12 super trikova koji će pomoći da vaš dom zablista u samo nekoliko minuta

Praktična žena
12 super trikova koji će pomoći da  vaš dom zablista u samo nekoliko minuta
Krenite redom da čistite kroz prostorije gdje će boravit vaši gosti.

Stižu gosti iznenada, a vi želite da kuća izgleda besprijekorno, evo nekoliko savjeta da sredite prostor za čas posla.

Krenite redom da čistite kroz prostorije gdje će boravit vaši gosti.

OPERITE SUĐE
 

Sklonite prljavo suđe u rernu ili mašinu za pranje veša. Prostor će izgledati ljepše ako vam je sudopera prazna. Takođe možete da napunite kofu sa toplom vodom i sapunicom u koju ćete staviti prljavo suđe. Tako će vam biti lakše da ga kasnije operete.

RASPREMITE NERED
 
Sredite police, a ostatak haosa potrpajte po fiokama i kutijama. Ako imate dodatne kutije, sklonite stvari u sobe u kojima i pripadaju, da bi vam bilo poslije lakše da ih vratite nazad.

OBRIŠITE TELEVIZOR, TOALET I STO
 
Ako imate samo minut da očistite, obrišite prašinu i nečistoće sa ove tri površine i automatski će prosto izgledati drugačije. A, ako imate još vremena, poprskajte površine u kuhinji i kupatilu dezinfekcionim sredstvom koje lijepo miriše.
 
KRENITE REDOM
 
Započnite čišćenje od mjesta na koje će vaši gosti prvo naići (hodnik), a potom nastavite kad dnevnoj sobi. Očistite prašinu i raspremite nered, a potom, ako imate još vremena, usisajte redom sve prostorije.
 
SREDITE KUPATILO ZA GOSTE
 
Isperite wc šolju, zatvorite sve po fiokama i policama, pomjerite tuš zavjesu, a ako imate mokre peškire, zakačite preko njih bademantil. Za one sa još vremena, uzmite papirni ubrus i prebrišite ogledala, slavine, umivaonik i wc dasku.


 
PROMIJENITE POSTELJINU
 
Zamijenite posteljinu i peškire, a ako imate vremena, opeglajte ih.

UKLONITE DLAKE OD KUĆNIH LJUBIMACA
 
Ako imate ljubimca koji se svuda linja, samo obrnite jastuke na trosjedu, a ako ne možete, prebacite preko namještaja neki prekrivač. Takođe, možete da usisate dlake uz pomoć usisivača, rolera za čišćenje odjeće i gumenih rukavica.

 

NAMIRIŠITE SOBE
 
Isprskajte prostor osvježivačem ili uključite u struju aparat za osvježavanje prostora. Možete i da napravite sami osvježivač: u malu činiju sa vodom stavite cimet, limun, muskatni oraščić, đumbir i karanfilić.

UPALITE LAMPE
 
Ako je dan, razmaknite zavjese da bi prostor djelovao čistije i svjetlije. A, ako je noć, upalite lampe umjesto velikog svjetla, jer će prostor tako djelovati prijatnije, a možete i da prikrijete prljavštinu i prašinu. Takođe možete da upalite i nekoliko svijeća.

OPERITE PROZORE
 
Isprskajte prozore i prebrišite ih novinama, a ako nemate sredstvo za čišćenje, isto može da vam posluži i sirće. Možete i da ih sakrijete roletnama ili zavjesama.

DEKORIŠITE PROSTOR SVJETLUCAVIM SITNICAMA
 
Stavite nešto svjetlucavo u sobu što će reflektovati svjetlost, recimo neku vazu ili ogledalo. Tako ćete gostima odvući pažnju sa dijelova koje niste stigli da očistite. Mogli biste i da stavite taj predmet blizu izvora svjetlosti jer će ga tako reflektovati i zaista osvjetliti prostor.

TRIK: OSTAVITE USISIVAČ NA SRED SOBE
 
Kada gosti stignu, samo ostavite usisivač na sred sobe i kažite da su vas uhvatili u sred čišćenja. Tako će vam biti oprošteno ako je ostao nered u kući.

Ne propustite