Uz ove savjete olakšajte BOJANJE KOSE KOD KUĆE

Praktična žena
Uz ove savjete olakšajte BOJANJE KOSE KOD KUĆE
Ako ste željni promjena ili su oni dani u mjesecu kada je red na obnavljanju već postojeće boje, olakšajte sebi uz ove savjete.

Ako ste željni promjena ili su oni dani u mjesecu kada je red na obnavljanju već postojeće boje, olakšajte sebi uz ove savjete:

Micanje ostataka boje s kože

Svi koji farbaju kosu znaju da je ovo jako teško izbjeći. Koliko god se trudili. Boja na vratu, ušima i uz sam rub kose najgora je stvar. Srećom postoji rješenje. Čak nekoliko. Prije bojanja kose kritična područja namažite gušćom kremom za lice. Nakon bojanja taj dio samo uklonite blazinicom.

Ako vam je i dalje ostalo boje posvuda i za to postoji rješenje. Natapkajte blazinicom pepeo od cigareta i s time pređite preko obojanog područja. Zvuči malo odvratno, ali funkcionira.Ukoliko ne pušite pomiješajte žlicu maslinova ulja s malo paste za zube s efektom izbjeljivanja i utrljajte s vaticom.

Koristite dobar razvijač boje

Ako koristite kutiju u kojoj već dobijete razvijač, preskočite ovaj korak. Razvijač je ključan u bojanju kose. O njemu ovisi koliko će vam kosa ispasti svijetla ili tamna i zato je bitno da uzmete onaj koji vam najviše odgovara. Kod većih promjena boje otiđite do vašeg frizera jer oni ipak najbolje znaju.

Kupite ispravnu količinu boje

Količina boje za kosu ovisi o duljini vaše kose. Kosa do ramena i dulja zahtijeva dvije kutije boje, dok kraća kosa treba jednu. Nemojte samo kupiti premalo boje jer polu pobojana kosa nikako nije seksi.

Prekrijte izrast sjenilom za oči

Izrast izgleda ružno kada ga ima i maloj količini. Naravno da se ne trebate bojati čim ga uočite, ali postoji trik koji će vam pomoći da se ne ne primjeti toliko. To je sjenilo za oči u boji vaše kose. Naravno, ovo je samo privremeno.

Metal je glavni neprijatelj

Zapamtite jednu važnu stvar. Posuda u koju stavljate boju i kopče ne smiju biti metalne, već plastične. Metal i razvijač mogu reagirati vrlo intenzivno i promijeniti boju, a u određenim situacijama može doći i do lomljenja kose.

Savjet za bojanje obrva i trepavica

Nemojte ovo raditi doma. Nikako i nikada. Preriskantno je i vrlo lako možete ozlijediti oči i vid.

Ne propustite