O OVOM PROBLEMU SE NIKAD NE PRIČA, a pogađa većinu žena i muškaraca koji imaju probušene uši...

Praktična žena
O OVOM PROBLEMU SE NIKAD NE PRIČA, a pogađa većinu žena i muškaraca koji imaju probušene uši...
Očistite uho sprijeda i pozadi i skinite svu mrtvu kožu.

Večina vas koji imate probušene uši, sigurno vam se desilo da osjetite neugodan miris koji se osjeća kada skinete naušnice. Međutim ako i niste osjetili smrad, vjerovatno vas je nekada zasvrbio taj dio uha. Ovaj neugodni problem pogađa mnogo žena i muškaraca koji imaju probušene uši, ali o njemu se nikada ne priča.

 

Ako ste se nekad zapitali zbog čega se osjeća smrad, odgovor vam se neće dopasti! Riječ je izumrlim ćelijama, masnoći proizvoda za njegu kose ili lica koja završi u zoni ušne školjke.  Sve to počinje da se osjeća jer ima sve više bakterija. Slična stvar se dešava i na drugim dijelovima tijela, ali to ne primjećujete na isti način.

 
 

Svako ko ima probušene uši susreo sa se ovakvom mukom, ali veće probleme imaju oni koji su tek probušili uši. Naime dok rupice ne zacijele, moguće je da vaš organizam i dalje reaguje na novu ranu proizvodeći dodatne ćelije kože. Takođe, ako nosite minđuše koje nikada ne skidate, ili ste stariji i rupice polako počinju da bivaju veće, razvučene.

 

Ukoliko ste tek probušili uši, ne skidajte ih dok vam stručno lice koje vam je bušilo uši to ne kaže. Kada uši oslobodite, vrijeme je za dubinsko čišćenje.

Počnite neutralnim sapunom, očistite uho sprijeda i pozadi i skinite svu mrtvu kožu. Ako su vam uši mnogo iziritirane, dodajte neko antibakterijsko sredstvo, a možete namazati i hidrantnu kremu.

 

Uši ostavite da se oporave, nakit čisite redovno i primjetićete kako smrad nestaje.

Ne propustite