Dan u kojem je Messi mogao postati igrač Reala

Druga strana sporta
Dan u kojem je Messi mogao postati igrač Reala
Leo Messi danas je napunio 30 godina, a u tu čast osvrnut ćemo se na same početke magičnog Argentinca.

Leo Messi danas je napunio 30 godina, a u tu čast osvrnut ćemo se na same početke magičnog Argentinca. Jedna od najzanimljivijih priča sa početka Messijeve karijere je ona Horacia Gaggiolia, njegovog tadašnjeg predstavnika.

 “Otišao sam u Barcelonu zbog nekih životnih okolnosti i poveo njega na testiranje u Barçu, iako mi je želja bila da se preselimo u Madrid. Da sam bio u Madridu, sigurno bih ga odveo na testiranje u Real. To je život, to su okolnosti. Danas je Messi mogao biti zvijezda Real Madrida. Njegova porodica je jedino željela da dođe u Španiju, a moje je bilo da im pružim podršku.”

Da je tad Gaggiolia živio u Madridu, Messi bi otišao na testiranje u Real koje bi vjerovatno prošao i danas bio član tog tima. Ali jedna je stvar bitna, prava priča, istinita. Messi je 2000. godine došao na testiranje u Barcelonu i prošao, iako je bilo negodovanja nekih trenera i menadžera. Svoj prvi ugovor sa Barcelonom potpisao je 14. decembra/prosinca 2000. godine na poznatom papiru za koje Gaggiolia kaže da ga drži u sefu jedne banke u Barceloni.

Njih dvojica su zajedno radili pet godina, nako čega su se razišli. Gaggiolia danas izražava nezadovoljstvo prema upravi Barcelone, jer kako kaže, on ih je upoznao sa najboljim igračem, a oni nikad nisu prepoznali njegove zasluge za to.

Ne propustite