MULTIMLIONER NAPUSTIO CIVILIZACIJU: Već 20 godina živi samo sa psom (VIDEO)

Šokantno!
MULTIMLIONER NAPUSTIO CIVILIZACIJU: Već 20 godina živi samo sa psom (VIDEO)
Odluku je donio u maju 1997., kad se preselio na pusti otok. Danas, 20 godina poslije, i dalje živi na otoku u maloj drvenoj kolibi na plaži, a jedino društvo mu pravi križanac između psa i dinga, odan ljubimac imena Polly.

Iz civilizacije ga je udaljio slom na berzi 1987., a na otoku mu je jedino društvo pas


David Glasheen (73) napustio je civilizaciju i preselio se na negostoljubiv otok Restoration, sitnu kopnenu masu nedaleko od sjevernoistočnog najudaljenijeg poluotoka. Taj je bivši poduzetnik i magnat nekretninama imao oko 28,4 milijuna dolara, no sve je izgubio u "crnom utorku" na slomu burze 1987.

Tada se premišljao - raditi na obnovi svog bogatstva ili naprosto napustiti civilizaciju.

Pas kao jedino društvo


Odluku je donio u maju 1997., kad se preselio na pusti otok. Danas, 20 godina poslije, i dalje živi na otoku u maloj drvenoj kolibi na plaži, a jedino društvo mu pravi križanac između psa i dinga, odan ljubimac imena Polly. Polly je pokupio 2015., nakon što je njegovog prvog psa Quassija ubila zmija na otoku.

Unatoč tome što ima ograničenu vodu, struju i internet te se svakodnevno bori s australskom divljinom, bradati prebjeg kaže da ne postoji mjesto gdje bi radije bio, nazivajući svoj otočni dom prirodnim rajem na zemlji.

Divljina je manje opasna od ljudi


Samodostatni Davis, koji je rođen u irskoj obitelj koja je doselila u australski Sydney kaže kako na tom otoku želi i umrijeti.
- Tamo odakle ja dolazim sam bio bolestan zbog novca. Novac je ono što čini ljude bolesnima, a moj brak se raspao i odlazak mi se činio najboljom solucijom - kaže David.


Nedostaje mu samo žena


Ipak, neke stvari mu nedostaju iz "svijeta".

- To što sam sam ne znači da mi ne nedostaju inteligentni razgovori i fizički kontakt s drugim ljudima. Volio bih naći partnericu koja bi živjela sa mnom ovdje, ili pak par dama koje bi me voljele posjetiti na otoku nekoliko puta na godinu - priča sadašnji pustinjak.

Prehranjuje se zahvaljujući kokosima i rakovima, a internetom se služi uz pomoć solarne energije. Upravo na internetu traži svoju moguću srodnu dušu.

- Po onom to čitam, i zmije i krokodili i pauci na otoku su mi puno bolja opcija nego teroristički napadi i druge bolesti kojima je svijet danas okružen - zaključuje.

Ne propustite