"E, sad ću malo da vas maltretiram, gospodo! Zovite policiju.": Vozač gradskog autobusa zarobio i maltretirao putnike (VIDEO)

Zanimljivosti
"E, sad ću malo da vas maltretiram, gospodo! Zovite policiju.": Vozač gradskog autobusa zarobio i maltretirao putnike (VIDEO)
Reakcija putnika iznervirala je vozača.

U beogradskom autobusu gradskog poduzeća na liniji 601, prije nekoliko dana dešavala se prava drama čiji se jedan dio može vidjeti na snimku objavljenom na Facebooku.

Tokom vožnje, dok se autobus nalazio u okolini Surčina, vozač je naglo zakočio zbog čega je starija žena pala, a ostali putnici letjeli s jednog na drugi kraj vozila.

"Alo, majstore, izgibosmo", povikali su putnici i upozorili vozača da među putnicima ima i starijih te osoba s djecom.

Reakcija putnika iznervirala je vozača. Pred semaforom je demonstrativno namjerno zakočio, onda stao na stanici, izašao iz autobusa i doslovno rekao:

"Šta je, usr..i ste se, a?! E, to je samo da pokažem da mi se može! Sad neću ni vrata da otvorim!"

Na pitanje jednog putnika šta namjerava učiniti, vozač je odgovorio:

"E, sad ću malo da vas maltretiram, gospodo! Zovite policiju, evo i moj službeni broj, j.be mi se, ali mrdnuti nećete, da vam ja malo pokažem kako se vozi u autobusu!"

Nakon deset minuta rasprave, vikanja na putnike, vozač nije htio da otvori vrata, pa ni nakon povika začuđenih putnika koji su stajali na stanici. Ženu s bebom oslobodio je jedan mladić, razvalivši vrata da bi odmah vozač dojurio do njega i napao ga.

Nastavio je da urla na putnike unutra, otvorio vrata, izgovorivši:

"Marš napolje, stoko! I da niko nije kročio u autobus! Od ovog trena autobus je u kvaru! Marš da vas ne vidim!"

Sjeo je u autobus i bijesno nastavio ne zaustavljajući se do poslednje stanice. Događaje iz beogradskog autobusa snimila je putnica i snimak objavila na Facebooku.

 

Ne propustite