NOVI DETALJI: Je li se tragedija u Splitu mogla izbjeći? Marija je zbog nasilnog muža često zvala policiju

Region
NOVI DETALJI: Je li se tragedija u Splitu mogla izbjeći? Marija je zbog nasilnog muža često zvala policiju
Splitska policija nije samo jučer bila u domu supružnika Marije i Dragomira B., koji su jutros nađeni mrtvi.

Splitska policija nije samo jučer bila u domu supružnika Marije i Dragomira B., koji su jutros nađeni mrtvi. Kako smo izvijestili, malo iza ponoći kćer je pronašla mrtvu majku u domu na Putu Borika. Ustrijeljena je hicem u glavu. Jutros iza 8 sati pronađen je i njezin suprug. Objesio se u pastoralnom centru u izgradnji, tek 200 metara od kuće u kojoj je presudio supruzi.

Policija je prvi put pozvana na intervenciju prije 10 godina. U srpnju 2007. pozvala ih je Marija, i to zbog obiteljskog nasilja. Dragomir je tada prijavljen za kaznena djela nasilničkog ponašanja u obitelji i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe, a priveden je i istražnom sucu. Kako doznajemo, u pitanju je bilo verbalno i fizičko nasilje.

Prije dva tjedna Marija je zvala policiju i prijavila muža da joj je zaprijetio smrću

Početkom lipnja ove godine Marija je prijavila da joj je suprug zaprijetio smrću mjesec dana ranije. Policija je pregledala kuću, ali oružje nije pronašla. Dok je trajala pretraga, Marija je vrijeđala supruga, sina i policajce. Upozorili su je da prestane, ali ih nije poslušala. Protiv nje su podnijeli optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 4. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda. Tom prilikom je privedena u Prekršajni sud. Što se tiče prijetnji, policija je po dovršenom kriminalističkom istraživanju uputila posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu,prenosi Index.

Samo dan kasnije, policiju je zvao Dragomir. Prijavio je suprugu da je sredinom travnja njemu i sinu prijetila nožem. I o tome je policija sastavila posebno izvješće.

Posvađali se oko podjele imovine?

Već smo izvijestili da je Dragomir policiju zvao i jučer ujutro. Policajcima je rekao da ima problem sa suprugom oko podjele imovine. Marija je, naime, pokrenula brakorazvodnu parnicu. Policija tom prilikom nije utvrdila ni elemente prekršaja ni kaznenog djela koje bi zahtijevalo daljnje postupanje policijskih službenika. Utvrđeno je da se radi o imovinsko-pravnim odnosima, čije rješavanje nije u nadležnosti policije.

Ne propustite