Sedam sati radio je u vrtu na suncu - ne želite vidjeti kako mu koža izgleda

Kiosk
Sedam sati radio je u vrtu na suncu - ne želite vidjeti kako mu koža izgleda
Škotski vrtlar Greg Binnie završio je s opeklinama drugog stupnja, nakon što je sedam sati radio u vrtu tijekom toplinskog vala.

Škotski  vrtlar Greg Binnie završio je s opeklinama drugog stupnja, nakon što je sedam sati radio u vrtu tijekom toplinskog vala. Prošlog je vikenda ovaj vrtlar iz Edinburgha kosio travu i zalijevao biljke na suncu, a da prije toga nije nanio kremu za sunčanje. Tvrdi da nije shvatio koliko je sunce jako pa se nije namazao, a tek je u nedjelju navečer primijetio da mu se na koži stvaraju mjehuri.

S obzirom na to da je ovaj 20-godišnjak poput većine Škota prilično blijede puti, nakon prekovremenog rada kojim je želio zaraditi za putovanje na Ibizu, završio je u krevetu na nekoliko dana.

"Osjetio sam da me koža peče u subotu, no mislio sam da me trava porezala. Shvatio sam koliko je situacija ozbiljna tek kad sam u nedjelju došao kući pun mjehura. Najpogođenija su mi ramena i leđa, a kako sam bljedoput, prilično sam osjetljiv na sunce. Moji roditelji bili su šokirani i nisu mogli vjerovati što se dogodilo, a otada mi pomažu jer sam završio u krevetu", požalio se za Daily Mail.


Dodao je da je posjetio lokalnu ljekarnu gdje su mu savjetovali da koristi Sudocrem i sprej s aloe verom, a nakon surfanja internetom odlučio je isprobati i domaći jogurt, koji su mnogi preporučili. Kako kaže, već mu je bolje.

"Nevjerojatno je bolno, pogotovo kad se moram pomaknuti. Pokušavam spavati na trbuhu, no ne uspijevam zaspati. Savjetujem drugima da ne budu naivni. Nedavno sam se vratio iz Australije, gdje sam svaki dan koristio kremu za sunčanje. Mislio sam da sam u Škotskoj siguran jer ovdje nije tako sunčano kao tamo. Ovo samo pokazuje da se opekline mogu dogoditi bilo gdje, pa stoga pazite na sebe", rekao je,prenosi Index.


S obzirom na to da ide na Ibizu krajem kolovoza, obećao je da će tamo posebno paziti te je istaknuo da je dobio svoju lekciju.

 

Ne propustite