Najčešće greške koje žene rade kod skidanja šminke

Moda i ljepota
Najčešće greške koje žene rade kod skidanja šminke
Svi beauty stručnjaci isto govore - make up je najljepši na čistoj koži. Isprike poput one "preumorna sam za skidanje šminke" više ne vrijede.

Svi beauty stručnjaci isto govore - make up je najljepši na čistoj koži. Isprike poput one "preumorna sam za skidanje šminke" više ne vrijede. Ovo su najčešće greške koje žene rade kod skidanja make upa.

Greška 1. Preumorna sam za skinuti šminku -Tijekom noći, koža ima proces samoobnavljanja. Sloj šminke onemogućuje koži samopomlađivanje jer su joj zablokirane pore! Istovremeno, pate i tvoje trepavice, jer kad spavaš s maskarom trepavice su više osjetljive i riskiraš pucanje.

Greška 2. Krivo skidaš šminku - Pažnja! Uvijek prvo skidaj šminku s očiju i usana, a zatim podlogu. Ako prvo očistiš lice, a onda skidaš maskaru i ostalo, cijela procedura postaje besmislena jer ponovno napuniš pore ostatkom make upa. Proces skidanja bi trebao ići ovako: Skidanje masakre i sjenila, skidanje ruža, skidanje pudera i nanošenje njege.

Greška 3. Koristiš brza rješenja - Umjesto da pažljivo skineš šminku i opereš lice, koristiš tretmane koji uklone make up i njeguju istovremeno.

Greška  4. Koristiš krive proizvode za svoj tip kože - Koža ti je neobično fleksibilna ili masna već nakon pranja? Vjerojatno koristiš krivi proizvod za čišćenje lica. Ukratko, osjetljivu kožu najbolje je skidati puderom za čišćenje, suha s mlijekom za čišćenje, a miješanja ili normalna s gelom za pranje.

Greška 5. Trljaš maskaru i sjenilo blazinicom -  Snažno trljanje može strgati trepavice! Koristi prilagođenu njegu za skidanje šminke s očiju, a zatim natopi blazinicu i tapkaj je po oku ili ostavi pritisnutu na trepavice da otopi maskaru i zatim povlači blazinicu isključivo prema dolje.

Greška 6.  Ignoriraš vrat i dekolte - I vrat i dekolte trebaju odgovarajuću njegu i redovno čišćenje, pogotovo ako na ove dijelove tijela stavljaš bronzer ili highlighter. Ako koža nije dobro čišćena i ovdje riskiraš prištiće i bore. 

Ne propustite