STRAŠNO - Indijski otok Bali: Brutalno kolju pse i otrovno meso prodaju kao piletinu!

Svijet
STRAŠNO - Indijski otok Bali:  Brutalno kolju pse i otrovno meso prodaju kao piletinu!
Iza domaćinskog dočeka krije se užasna istina o zlostavljanu životinja. Naime, organizacija Animals Australia objavila je izvještaj u kojem se, između ostalog, navodi da možete da na ovom ostrvu možete da pojedete meso psa misleći da je u pitanju piletina.

Desetine hiljada ljudi svake nedjelje posjeti "raj za turiste" Bali, kako bi uživali u prekrasnim plažama i tamošnjoj domaćoj kuhinji.

Međutim, iza domaćinskog dočeka krije se užasna istina o zlostavljanu životinja. Naime, organizacija Animals Australia objavila je izvještaj u kojem se, između ostalog, navodi da možete da na ovom ostrvu možete da pojedete meso psa misleći da je u pitanju piletina.

U izvještaju se ističe, da "lokalni kuhari" svakog dana sa ulica odvode stotine pasa i poslužuju ih u restoranima, na uličnim štandovima i na plaži.

Šokantan je i podatak da se u Baliju svake godine zakolje i na trpezu posluži sedam puta više pasa nego na kineskom festivalu Yulin.

Animal Australia je otkrio da čak 70 posto restorana na Baliju poslužuje pseće meso, dok je na štandovima na ulici skoro sve što se prodaje pseće meso iako se predstavlja kao piletina, prenosi Independent. 

(Izvor:radiosarajevo.ba)

Ne propustite