Detalji nesreće kod Kakanja: Mašinovođa davao znak SIRENE, ali je djevojčica ostala na pruzi kao ukopana

Vijesti
Detalji nesreće kod Kakanja: Mašinovođa davao  znak SIRENE, ali je djevojčica ostala na pruzi kao ukopana
Obavljen uviđaj Istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona utvrđuju okolnosti pod kojima je nesretna djevojčica nastradala.

Visočani su s nevjericom i tugom primili vijest da je u nedjelju putnički voz Talgo, koji saobraća na relaciji Sarajevo – Doboj, usmrtio njihovu 14-godišnju sugrađanku O. Š., učenicu osmog razreda Osnovne škole “Mehmedalija Mak Dizdar” u Dobrinju kod Visokog.

Obavljen uviđaj Istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona utvrđuju okolnosti pod kojima je nesretna djevojčica nastradala.

U međuvremenu su se pojavile špekulacije da se radi o samoubistvu, ali zvanične potvrde o tome još nema, piše Dnevni avaz.

Njeni drugovi iz razreda ispričali su za Avaz da se O. Š. već jednom pokušala ubiti.

Prema dostupnim informacijama, kobnog dana u 11.20 sati na 14-godišnjakinju je naletio putnički voz Talgo, broj 712, na relaciji Sarajevo – Doboj. Mašinovođa A. M. iz Ilijaša davao je znak sirene, ali je djevojčica ostala na pruzi kao ukopana i, usljed velike brzine, A. M. nije mogao zaustaviti voz.

Ova dionica pruge dosta je vidljiva, jer se radi o pravcu prema mjestu Čatići.

Saobraćaj je na ovoj dionioci pruge uspostavljen nakon tri i po sata, nakon što se uviđaj završio, a sve pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Mjesto nesreće osiguravali su pripadnici Policijske stanice Kakanj.

Putnici iz voza ispričali su da su još u šoku nakon drame koja im se odigrala pred očima. Naglo zakočio

Oko pola 12, tačnije pet minuta vožnje od Kaknja, voz je naglo zakočio. Svi smo se sledili i pomislili na najgore, što se, nažalost, obistinilo. Ubrzo je nakon toga stigao kondukter i obavijestio nas je da je voz udario djevojčicu. No, nisu znali je li skočila pod voz ili je bio nesretan slučaj. Još sam u šoku, a veliko razočarenje je što su policiji trebala skoro dva sata da dođe na mjesto događaja – kazao je putnik Dinko Starčević.

U mjestu Buzić Mahala, gdje živi ožalošćena porodica, komšije su imale samo riječi hvale za nesretnu djevojčicu.

Uvijek je bila vesela, nasmijana i spremna da sve oko sebe oraspoloži. Ovo je ogroman gubitak za sve nas koji smo je poznavali, za sve njene drugarice i drugove, kojih je, zahvaljujući svojim divnim osobinama, imala veoma mnogo – kazala nam je jedna od drugarica nastradale.

(Izvor: fokus.ba)

Ne propustite