POŽAR SE ŠIRI PREMA MAKARSKOJ: Evakuirani turisti i stanovnici (FOTO)

Region
POŽAR SE ŠIRI PREMA MAKARSKOJ: Evakuirani turisti i stanovnici  (FOTO)
U ranim jutarnjim satima vatra nošena burom širi se iz smjera Tučepa u pravcu Makarske, pa vatrogasci procjenjuju da će biti poteškoća u gašenju požara tokom dana.

U ranim jutarnjim satima vatra nošena burom širi se iz smjera Tučepa u pravcu Makarske, pa vatrogasci procjenjuju da će biti poteškoća u gašenju požara tokom dana.

Turisti iz tri tučepska hotela -Jadran, Neptun i Tamaris te mještani nastanjeni u ulicama u istočnom dijelu Tučepa, evakuirani su do ranih jutarnjih sati u ponedjeljak, zbog požara koji je buknuo oko 2,30 sati u Gornjim Tučepima i zaprijetio stambenim objektima, doznaje se u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu (DVD) Tučepi.

mak2

Kako piše Makarska-post.com vatrogascima gašenje otežava bura koja je plamen 'potjerala' do same plaže i hotela 'Jadran'. 

 Vatrogasci trenutno ulažu napore da spriječe širenje vatre prema Tučepima i makarskom zaseoku Kotišina, te na park šumu Osejava, a plamen koji guta borovinu na Voliciji teško će ugasiti bez zračnih snaga, piše spomenuti portal.

mak3

- Požar je krenuo sinoć oko Zečeva poviše Blata u Tučepima.  Je li došlo do kakvog kratkog spoja ili je uzrok nešto treće možemo samo nagađati. Ništa se još ne zna. Ovaj požar je krenuo skroz na drugoj strani u odnosu na jučerašnji,  od Tučepa prema Makarakskoj - rekao je Goran Bušelić, zapovjednik DVD-a Tučepi za Slobodnu Dalmaciju. 

makarska1

Srećom nema ozlijeđenih

Više od 200 vatrogasaca uspjelo je obraniti hotele i spriječiti da ih zahvati vatrena stihija.

Zbog požara je za sav promet zatvoren, a državna cesta DC512 Makarska-Vrgorac te Jadranska magistrala (DC8) od Makarske do Tučepa, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Ne propustite