NACIONALNI SPOMENIK

SANACIONI RADOVI NA FASADI CENTRALNE BANKE: Rok za izvođenje radova je 90 dana (FOTO)

Objavljeno:16.06.2017 - 16:00
A A A Times Arial

Foto: Novi.ba

Na fasadi Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) od 1. juna 2017. godine počelo se sa izvođenjem sanacionih radova.

Iz CBBiH za Novi.ba rečeno je kako je riječ o objektu starom oko 80 godina, te da je vremenom došlo do oštećenja pojedinih dijelova fasade, istaka i terasa koje se nalaze na južnoj strani objekta (Titova ulica), a Centralna banka Bosne i Hercegovine, imajući u vidu zakonsku obavezu o održavanja objekta i sigurnosti građana, je poduzela aktivnosti na sanaciji objekta. 

- Radi se o sanacionim radovima na oštećenjima pojedinih dijelova fasade, istaka i terasa koje se nalaze na južnoj strani objekta (Titova ulica) Centralne banke Bosne i Hercegovine te sanaciji vanjske rasvjete (iluminacija). Kako se radi o objektu koji je proglašen nacionalnim spomenikom, početku izvođenja radova prethodilo je niz aktivnosti koje su odobrene od strane Zavoda za zaštitu nacionalnih spomenika.

Rok za izvođenja radova je 90 dana od dana uvođenja u posao tj. od 01.06.2017., rečeno je iz CBBiH.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
zatvori
VIDEO PREPORUKA