Sa kršenjem ova 3 pravila bontona prestanite što prije!

Zanimljivosti
Sa kršenjem ova 3 pravila bontona prestanite što prije!
S vremena na vrijeme svi prekrše poneko pravilo lijepog ponašanja, što je sasvim normalno. No, ova tri pravila bontona puno češće kršimo nego što bismo trebali.

S vremena na vrijeme svi prekrše poneko pravilo lijepog ponašanja, što je sasvim normalno. No, ova tri pravila bontona puno češće kršimo nego što bismo trebali:

1. Nepristojnost

Biti pristojan prema drugima u svakoj situaciji najvažnije je pravo bontona koje možete slijediti.

Dakle budite pristojni prema svima, od susjeda, šefa i kolega pa do blagajnice u trgovini. Nepristojnost ili pak otresitost, bahatost i bezobraznost zapravo pokazuju jednu vrlo lošu stranu vašeg karaktera.

2. Kašnjenje

Ovo je pravilo koje se svakako često prekrši. Ako ste jedna od onih osoba koja vječito kasni baš svaki put to pokazuje vaše nepoštovanje prema drugim ljudima i njihovom vremenu.

Povremeno kašnjenje bit će vam oprošteno ako nazovete drugu osobu i objasnite joj razloge kašnjenja i navedete kada ćete tačno doći.

3. Korištenje mobitela u društvu

Svoju pažnju uvijek poklonite onim osobama s kojima ste fizički u društvu. Ako primite poziv ili poruku na koje hitno trebate odgovoriti pristojno se ispričajte te se potrudite da svaki elektronički kontakt bude što kraći.

Ne propustite