Ni kućne vage više nisu ono što su bile: "Nokia Technologies" predstavila PAMETNU KUĆNU VAGU

Tech
Ni kućne vage više nisu ono što su bile: "Nokia Technologies" predstavila PAMETNU KUĆNU VAGU
Body Cardio mjeri ne samo težinu nego i mnoštvo pokazatelja vezanih uz zdravlje, i prikazuje ih na ekranu mobitela

Nakon najave da se vraća tržištu mobitela (pod paskom kineskog proizvođača Foxconna), jedan od prvih poteza Nokije bila je kupnja francuske tvrtke Withings, za 170 miliona eura u gotovini.
Transakcija je zaključena 31. maja u rekordnom roku od nešto više od mjesec dana (bit će da i tu Kinezi imaju svoje prste, jer nama Europljanima bi trebalo puno više vremena – i papirologije).
Withings je jedan od najjačih proizvođača na svijetu u svojoj, naglo ekspandirajućoj branši: medicinskim proizvodima za obične ljude (dakle, ne za doktore) koji koriste najnoviju tehnologiju. Riječ je o ručnim satovima, narukvicama, budilicama, toplomjerima, tlakomjerima i sličnim uređajima – svi su redom umreženi i punu funkcionalnost dosežu tek uz pomoć smartphonea.

Withings – čije je službeno ime sada Nokia Technologies – jučer je predstavila prvi proizvod pod novim vodstvom: četvrtu generaciju „pametnih“ kućnih vaga Body Cardio koja se već može kupiti za 180 eura.

Pogađate, ova vaga ne pokazuje samo težinu nego i cijeli niz drugih pokazatelja: mišićnu masu, postotak masti u tijelu (bez brige, to je jedan od onih pokazatelja koje ne morate znati ako nećete), otkucaje srca, koštanu masu i količinu tekućine u tijelu.
Tu je i jedan pokazatelj koji se dosad mogao izmjeriti samo u ordinaciji, profesionalnom opremom: brzina pulsnog vala (PWV), koji je pouzdan pokazatelj kardiovaskularne situacije u organizmu i prvi indikator začepljenja krvnih žila i hipertenzije. Sva ta mjerenja dostupna su i pohranjuju se putem mobilne aplikacije Health Mate (za iOS ili Android), preko koje se može pratiti kako vježbanje (pozitivno) djeluje na indikatore koje mjeri Body Cardio. 

„Pametna“ vaga će vas prepoznati čim stanete na nju (prepoznaje do osam osoba) i poslati sve podatke vašem mobitelu preko Bluetootha ili WiFi-ja.

Ne propustite