Uhapšen gradonačelnik i njegova supruga, osumnjičeni za nestanak 43 studenata

Svijet
Uhapšen gradonačelnik i njegova supruga, osumnjičeni za nestanak 43 studenata
Meksička policija uhapsila je bivšeg gradonačelnika Iguale, Josea Luisa Abarcu i njegovu suprugu, osumnjičene da su potakli napade u kojima je šest osoba poginulo, a nestalo 43 studenata, u aferi koja mjesecima potresa Meksiko i dovodi u težak položaj predsjednika.

Meksička policija uhapsila je bivšeg gradonačelnika Iguale, Josea Luisa Abarcu i njegovu suprugu, osumnjičene da su potakli napade u kojima je šest osoba poginulo, a nestalo 43 studenata, u aferi koja mjesecima potresa Meksiko i dovodi u težak položaj predsjednika.

Bračni par Abarca primijećen je u jednoj kući u četvrti Iztapalapa u istočnom dijelu Mexico Cityja, objavila je meksička policija na Twitteru.

Jose Luis Abarca i supruga Maria de Los Angeles Pineda bili su najtraženiji bjegunci Meksika nakon događaja u Iguali, gradu u meksičkoj saveznoj državi Guerrero, 200 kilometara južno od Mexico Cityja.

Glasnogovornik odbora roditelja nestalih studenata Manuel Martinez izjavio je da Abarcu "treba natjerati da govori jer bivši gradonačelnik Iguale zna gdje su studenti".

Četrdesettroje studenata smatra se nestalima od 26. septembra, kad je grupa lokalnih policajaca i pripadnika bande Guerreros Unidos otvorila vatru na autobus u kojem su se nalazili, piše Hina. U napadu je poginulo najmanje šest osoba, a 25 ih je ranjeno. Otad je privedeno 56 osoba, među kojima Sidronio Casarrubias Salgado, vođa bande Guerreros Unidos, te 22 policajca iz Iguale i 14 iz susjednog grada Cocule.

Prema izjavama nekih od privedenih, svi koje se smatra nestalima su ubijeni i pokopani. Dosad nisu pronađeni tragovi nestalih, unatoč opsežnoj potrazi u državi Guerrero tijekom koje je pronađeno desetak masovnih grobnica s najmanje 38 neidentificiranih tijela.

Ne propustite