Čupala je djevojčicu, prijetila joj smrću, onda bježala policiji

Region
Čupala je djevojčicu, prijetila joj smrću, onda bježala policiji
Zagrebački policajci priveli su 24-godišnjakinju koja je u utorak uvečer zlostavljala dijete u okolici Zagreba.

Zagrebački policajci priveli su 24-godišnjakinju koja je u utorak uvečer zlostavljala dijete u okolici Zagreba. Smjestili su je u psihijatrijsku bolnicu, a malenu su predali obitelji na čuvanje.

Hoćeš da te ubijem, majku ti je***! Sad ću te pod auto bacit p*** ti m******, vrištala je sinoć 24-godišnjakinja dok je čupala dijete u okolici Zagreba. Prijetnje i krikovi privukli su susjede koji su brzo reagirali. Jedna od stanarki odmah je izašla na balkon i vikanjem pokušala spriječiti daljnje maltretiranje. To joj nije uspjelo i pozvala je policiju.

 - Ona se počela derati da je to dijete Turčin i da se oni tako odgajaju - rekla nam je zgrožena čitateljica. Policija je brzo došla do nje i kad im je opisala o kome se radi, kaže da su policajci odmah prepoznali djevojku. Neslužbeno doznajemo kako su zbog nje i prije morali intervenirati. Otišli su do njezina stana, no nije bila ondje. Počeli su je tražiti po cijelom naselju, a kad su je pronašli, pokušala im je pobjeći. 


-   Kad su je napokon našli počela je drama. Iščupala je dijete iz tricikla i počela bježati. Policajci su je dostigli i pokušali joj uzeti dijete iz naručja, no nisu uspjeli. Pozvali su pojačanje i kombijem su došla još tri policajca - prepričala je svjedokinja. Devojčica je cijelo vrijeme plakala i bila je prestrašena i u šoku. Vika i galama privukla je i ostale stanare te je ubrzo ulica bila puna ljudi. Kako su rekli, ženu su prijavljivali više puta, no situacija je ostala jednaka. 

Video možete pogledati OVDJE
  Prema prvim informacijama nasilnu djevojku su nakon privođenja smjestili u psihijatrijsku bolnicu. Djevojčica je trenutno na sigurnom kod člana obitelji. Stanari naselja prozvali su institucije i podsjetili na slučaj nedavnog ubojstva dječaka u Puli. 


- Zašto institucije ne rade svoj posao. Kome će oni odgovarati i dokad će malena djeca ispastati zbog našeg sustava? - ogorčeni su građani. Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić krajem prošlog mjeseca priznala je propuste i odgovornost Centara za socijalnu skrb. Poslala je inspekcije i dodala je kako će napraviti sve da se spriječe slučajevi zlostavljanja, maltretiranja i ubojstva,prenosi 24sata.

- Na centrima za socijalni rad su veliki tereti, pravna zaštita je komplicirana. Centri za socijalnu skrb kao i Ministarstvo preuzet će svoj dio odgovornosti, međutim kao i u svakoj životnoj situaciju nisu za ovakve oblike ponašanja isključivo odgovorni centri. Važna je odgovornost svih resora. Naša odgovornost je u tome što smo uočili i priznali - rekla je Murganić na konferenciji za novinare.

Ne propustite