Agassi šokiran Đokovićem: Ovo nije očekivao

Tenis
Agassi šokiran Đokovićem: Ovo nije očekivao
Amerikanac otkrio da su ga žena i sin nagovorili da trenira Đokovića u Parizu.

Amerikanac otkrio da su ga žena i sin nagovorili da trenira Đokovića u Parizu.
 
Kada je Andy Murray kontaktirao sa Agassijem, teniser u penziji mu je poručio: "Nemam vremena". Slično je razmišljao i kada je dobio poziv od Đokovića. Ipak, legendarni Amerikanac nije mogao da kaže ne srpskom asu. Pogotovo poslije riječi svog sina:
 
- Tata, pa ti voliš Novaka, idi u Pariz da ga treniraš!
 
Andre je za „Eurosport“ otkrio kako je došlo do saradnje sa drugim reketom planete i zašto još nije precizirano koliko će ona trajati.
 
- Još nismo potpisali nikakav ugovor, vidjećemo koliko ću mu biti potreban i kako ćemo nastaviti dalju saradnju. Ali, kada sam razmišljao da li da prihvatim njegov poziv, supruga Steffi i sin su mi rekli da moram to da učinim - kroz osmijeh je Agassi pričao Barbari Schett i Borisu Beckeru za „Eurosport“, prenose Novosti.
 
Osvajač osam grand slamova svakako je planirao da dođe u Pariz zbog obaveza koje sa Steffi Graf ima prema sponzorima, a odluka da napusti Roland Garros na kraju ove nedjelje zbog "ranije ugovorenog porodičnog putovanja" je mnogima bila neozbiljna. Ipak, to je jedini dogovor koji su Andre i Nole napravili.
 
- Nas dvojica smo sada u fazi da svakoga dana učimo dosta jedan od drugog i na terenu i van njega - ponovio je Amerikanac mantru srpskog igrača.
 
Prvi kontakt ostvaren je još tokom turnira u Monte Carlu, prije nego što je Novak raspustio cijeli stručni štab.
 
- Dosta smo razgovarali u to vrijeme, a poslije smo nastavili da se čujemo. On je izuzetno interesantna i inspirativna osoba, šokiran sam koliko taj momak brzo uči. Odmah sam vidio da ima visok IQ, da je izuzetno emotivan. Napunio je 30 godina, a tijelo mu je u odličnom stanju, kao da ima 25.
 
Po silnim pohvalama djeluje da se Agassiju dopala nova uloga, ali je i dalje veliko pitanje koliko će moći da putuje sa pulenom.
 
- Biti trener ne znači samo da kažete nekome suhe informacije, već da vidite da vam neko ko stoji prekoputa vas vjeruje. A ja sam u očima Novakovim vidio da vjeruje. Inspirisan sam da mu pomognem jer znam da može da bude najbolji. Ja sam veoma detaljna osoba. Jasno mu dajem direktive na koje stvari treba tačno da obrati pažnju. Fokusiran sam na strategiju, a Novak je sličan meni. Uvijek mu skrenem pažnju na jednu ili dvije stvari na koje treba da bude koncentrisan tokom meča.

Ne propustite