Skok djevojke s mosta primijetio Beograđanin: Da je nisam vidio, udavila bi se (VIDEO)

Region
Skok djevojke s mosta primijetio Beograđanin: Da je nisam vidio, udavila bi se (VIDEO)
,

Djevojka koja je u subotu navečer skočila sa Brankovog mosta, imala je sreće da je primijeti Beograđanin Damjan Oklopdžić. 

Ovaj uznemirujući dogđaj zabilježio je svojim mobilinim telefonom nakon što je oko 22:30 ugledao njen telefon u torbi koje je uredno složila pored ograde. 

- Brate moj! Nisam mogao da vjerujem da ću da doživim ovo! Ej, neka ti neko pomogne dolje! Dobro da sam je vidio, majke mi mile! Vadi je, bravo! Ovdje su joj stvari - izgovorio je ovaj hrabri mladić.

Očevidac ove drame ispričao je kako se čitava situacija odigrala. 

- Niko nije vidio i čuo djevojku, ja sam samo čuo zvuk i pomislio da je nešto palo s mosta, a tek kad sam vidio torbu i telefon povezao sam da je neko skočio - rekao je Damjan Oklopdžić, koji je svojim mobilnim telefonom sve snimio dok je istovremeno s prijateljima pokušao da pozove pomoć.

- Počeo sam da vičem “upomoć, pomozite, djevojka je skočila s mosta”, međutim, niko nije obraćao pažnju. Uspaničio sam se da ne krene da tone. Onda su ljudi počeli da se okupljaju i da zovu policiju. Niko je nije čuo kada je skočila, da ja nisam vidio, djevojka bi umrla, udavila bi se. Drago mi je da je sada dobro, hvala Bogu da se sve dobro završilo - rekao je Damjan za “Blic”.

Riječna policija je djevojci prišla čamcima, izvukla je iz mutne Save i odvela na sigurno.

 

Ne propustite