10 zapanjujućih dobrobiti po zdravlje koje nam daje PČELINJI POLEN

Porodica i zdravlje
10 zapanjujućih dobrobiti po zdravlje koje nam daje PČELINJI POLEN
Pčelinji polen je prava riznica hranljivih sastojaka.

Pčele su prave vrjednice i svi njihovi proizvodi su za ljudsko zdravlje više nego odlični. Pčelinji polen je u samom vrhu.

Šta je pčelinji polen i kakav mu je sastav?

pole

Svaka pčela instiktivno kupi najjači polen iz cvjetova, koji zatim oblaže svojom pljuvačkom. Takav polen „skladišti“ u vidu malih loptica na nogama. Pčelinji polen je prava riznica hranljivih sastojaka, uključujući aminokiseline, cio kompleks vitamina B, minerala, proteina, ugljenih hidrata i lipida. Jednoj „vrijednoj“ pčeli je potreban cijeli mjesec da bi sakupila kašiku ovakvog polena.

Po čemu je pčelinji polen poseban?

Pčelinji polen je jedan od najkompletnijih namirnica na planeti kad su u pitanju hranljivi sastojci. Njegova nutricionistička vrijednost se ne može porediti sa drugim namirnicama ni po raznovrsnosti hranljivih sastojaka ni po tome što je lako dostupan. Aminokiseline u polenu, kojih ima mnogo, su takvog sastava da ih organizam odmah apsorbuje. Još od drevnih vremena se smatralo da osoba može živjeti samo od pčelinjeg polena i ničeg drugog.

Prirodno je najbolje

Pčelinji polen se ne može proizvesti vještački. Sakupljeni polen skladište u košnicama, tako da ga može koristiti samo pčela matica. Ovo je zasebna namirnica i ne treba je mješati sa saćem ili medom.

Pčelinji polen je veoma dobar za zdravlje.

Pčelinji polen upotreba – za šta je dobar i kako ga koristiti?

Način upotrebe:

Doza polena za odraslog čovjeka može biti 15-20 gr (jedna kašika) dva puta dnevno, a za decu 8-10 gr (jedna kašičica ), takođe dva puta dnevno.

Navodimo nekoliko zapanjujućih dobrobiti po zdravlje koje nam daje pčelinji polen.

1. Antioksidans

Pčelinji polen je pun dragocenih antioksidanasa koji pomažu u borbi protiv upala. Poboljšavaju stanje organizma i njegovu sposobnost da se izbori sa infekcijama, kao i regeneraciju ćelija. Pčelinji polen je moćna kombinacija antioksidanata i antibakterijskih sastojaka, što ga čini izvrsnim prirodnim lijekom. Takođe je efikasan kad su u pitanju napadi asme, a nekolicina ljudi je potvrdila znatno olakšanje simptoma kad je u pitanju ova bolest nakon redovne konzumacije pčelinjeg polena.

2. Hrani organizam

3. Kardiovaskularno zdravlje

4. Poboljšava plodnost

5. Prirodni afrodizijak

6. Daje energiju

7. Poboljšava imunitet

8. Daje „nov život“ koži

9. Lijek protiv zavisnosti od hrane

10. Pomaže kod varenja

Pčelinji polen je jedinstven u cijeloj prirodi. Koristili su ga naši davni preci, koji su takođe poštovali pčele kao „proizvođače“ ovako zdrave namirnice.

 

Ne propustite