Goražde: Izvučeno vozilo koje je učestvovalo u nesreći u Crkvinama

Crna hronika
Goražde: Izvučeno vozilo koje je učestvovalo u nesreći u Crkvinama
Uz pomoć specijalne dizalice danas je u mjestu Crkvine kod Goražda izvučeno vozilo koje je dan ranije učestvovalo u saobraćajnoj nesrećI.

Uz pomoć specijalne dizalice danas je u mjestu Crkvine kod Goražda izvučeno vozilo koje je dan ranije učestvovalo u saobraćajnoj nesreći, tokom koje je sletjelo sa nadvožnjaka i palo na krov.

U nesreći je smrtno stradala Jelena P. iz Rogatice, dok su njen suprug Vojin P. i otac Miodrag P. iz Višegrada teško povrijeđeni i na liječenju su u Univerzitetskoj bolnici Foča. 


- Na terenu je i vještak saobraćajne struke koji je prikupio neke činjenice, koje će mu biti bitne za vještačenje, a dobiće i foto–dokumentaciju od policije.
Danas oko 12 sati trebala bi biti izvršena i obdukcija gdje će vještak iz Tuzle, dr. Vedo Tuco, utvrditi vrijeme i uzrok smrti. Kasnije ćemo formirati predmet. Kao što vidimo na licu mjesta bili su znaci upozorenja da se smanji brzina zbog radova na putu. Razlog zbog čega je vozač zakačio kamion koji se nalazio na lijevoj strani kolovoza rano je još reći. Vidjet ćemo i kroz izjave vozača zbog čega se to desilo na dijelu ceste gdje je ravnica i gdje je vidljivost bila dobra, mogu reći odlična
Danas ćemo uzeti i nalaze krvi kako bismo utvrditi eventualno prisustvo alkohola, kako bismo bili tačni sa činjenicama i dokazima – kazao je glavni kantonalni tužilac iz Goražda, Mirsad Bilajac. 

Ne propustite