Čarobni trik za izbjeljivanje zuba u kućnim uslovima.

Praktična žena
Čarobni trik za izbjeljivanje zuba u kućnim uslovima.
Izbjeljivanje zuba koje možete sami sprovesti u kućnim uslovima.

Lijepi i zdravi zubi ovise prvenstveno o općem zdravlju i zadovoljstvu čovjeka. Svakodnevnom njegom, redovnim odlaskom kod stomatologa, ali i pravilnom prehranom možemo prevenirati od problema sa zubima.

Donosimo vam nekoliko djelotvornih varijanti za izbjeljivanje zuba koje možete sami sprovesti u kućnim uslovima, koje neće oštetiti zubnu caklinu i načiniti štetu po vaše zdravlje.

Naravno, ovi trikovi neće zamjeniti posjetu stomatologu, ali redovnom primjenom posvijetliće vaš osmijeh za nekoliko nijansi i ojačaće vaše desni.

1. Izbjeljivanje zuba kurkumom

Ovaj poznati žuti prah će učiniti vaše zube svijetlijim za nekoliko nijansi.

Uzmite malo praha kurkume (oko 1/4 kafene kašike), dodajte malo vode ili kokosovog ulja. Promješajte. Umočite četku za zube i čistite zube na uobičajen način. Ali, nakon čišćenja, ne ispirajte usta odmah, nego ostavite pastu 3-5 munuta. Za ovo kratko vrijeme, kurkuma će učiniti svoja čuda.

Kao odličan antiseptik i prirodni antibiotik, kurkuma liječi ranice i sitne pukotine, upalne procese u usnoj duplji i pomaže kod krvarenja desni. Zaista čarobni prah. Blistav zdraviji osijmeh vam je obezbjeđen.

On će učiniti naše zube svijetlijim za nekoliko nijansi.

Posebno je aktuelno za pušače i ljubitelje kafe i crnog čaja.

Ovo sredstvo potpuno je prirodno, ne sadrži supstance koje oštećuju zubnu caklinu i desni. Nakon samo sedmicu dana redovnog korišćenja izbjeljujuće paste na osnovu kurkume, može se primjetiti odličan rezultat!

Ono što treba da uradite je slijedeće:

Uzmite malo praha kurkume (oko 1/4 kafene kašike). Umočite četku za zube i čistite zube na uobičajen način.

Ali, nakon čišćenja, ne ispirati usta odmah, nego ostaviti pastu  3-5 munuta.

Za ovo kratko vrijeme, kurkuma će učiniti svoja čuda:

Nakon tog vremena, temeljno ispiramo usta  da se odstrane i najsitnije zrnca kurkume koja mogu ostati između zuba. Rezultat je vidljiv već poslije prvog puta! Ali, ako niste zadovoljni, proceduru ponavljajte u toku sedmice.

Pokušajte da ne isprljate kurkumom dio oko usta, malo teže se ispira. Ako je, ipak, kurkuma dospjela na kožu, lako ćete je isprati običnom vodom sa sapunom.

Možete napraviti pastu od 1/4 k.kašike kurkume i nekoliko kapi maslinovog (ili kokosovog) ulja, i koristiti kao u gore navedenom receptu.

 

Ne propustite