Supruga Bin Ladena prvi put u javnost iznosi njegove posljednje riječi

Zanimljivosti
Supruga Bin Ladena prvi put u javnost iznosi njegove posljednje riječi
Supruga Osame Bin Ladena i njegova porodica prvi put su u javnost iznijele detalje vezane za njegovu smrt.

Supruga Osame Bin Ladena i njegova porodica prvi put su u javnost iznijele detalje vezane za njegovu smrt. Detalje ubistva koje su izveli američki specijalci ispričala je četvrta i najmlađa Bin Ladenova supruga Amal. Novinarima je ispričala da je odmah znao šta se dešava.

Te noći Osama je bio u kući sa svoje dvije žene, te sinom Halidom. Osama je spavao, ali Amal se probudila negdje oko ponoći 1. maja 2011. godine. Čuli su se zvukovi, a Bin Laden je odmah uzviknuo "Amerikanci dolaze". Čuli su glasnu buku i čitava kuća im se zatresla što je natjeralo bračni par da se polako odšulja na balkon. "Noć je bila bez mjeseca i jedva smo nešto mogli vidjeti". prisjetila se Amal, piše Hayat.ba. U trenutku upada američkih specijalaca, Osama je rekao da žele samo njega.

Amal pominje da je među specijalcima bio i jedan koji je govorio arapski, a koji je u akciji ubio Osaminog sina Halida. Osamu je ubio specijalac Robert O'Neill, kojeg je u tome pokušala spriječiti jedna od njegovih supruga. Uperio je pušku preko njenog ramena i dvaput povukao okidač. "Bin Ladenova glava se raskolila i on je pao. Ispalio sam mu potom još jedan metak, za svaki slučaj", napisao je on u svojoj knjizi.

Tijelo je nakon identifikacije strpano u helikopter, a specijalac O'Neill je kasnije kritikovan zbog samopromocije.

 

 

Ne propustite