Chelsea za duplu krunu ili Arsenal za spas sezone

Fudbal
Chelsea za duplu krunu ili Arsenal za spas sezone
Završava se 136. izdanje FA Cupa, a u finalu se sastaju gradski rivali Chelsea i Arsenal.

Danas će biti spuštena zavjesa na ovosezonska takmičenja u engleskom fudbalu. Završava se 136. izdanje FA Cupa, a u finalu se sastaju gradski rivali Chelsea i Arsenal. Da li će Arsenal saprati gorak okus neuspješne sezone u Premijer ligi ili će Chelsea slaviti duplu krunu, saznat će se danas na Wembleyu.

Ekipa Arsenala iza sebe ima neuspješnu sezonu. Prvi puta nakon mnogo godina ispali su iz Top 4 engleskog fudbala, i naredne godine neće igrati Ligu prvaka. Mnogi već otvoreno pričaju o završetku Vengerove ere u ovom londonskom klubu. Sigurno bi i ovom francuskom treneru osvajanje bilo kakvog trofeja značilo produžetak mira u svlačionici. to će sigurno biti teško i u najboljem slučaju po Arsenal. U slučaju neuspjeha, gnjev navijača bit će teško podnijeti.

S druge strane, ekipa gradskog rivala Chelsea, odmorna, raspoložena, kvalitetna i željna da upotpuni kolekciju, sigurno ovaj trofej neće tek tako prepustiti "Topnicima". Nakon što su nadmoćno osvojili engleski šampionat, cilj im je dupla kruna. Dakle trofej FA Cupa. Ekipa Antonia Contea je u nezaustavljivom naletu a navijači "Plavaca" silno žele još jedan trofej.

Finale najstarijeg fudbalskog takmičenja na svijetu na programu je danas od 18,30 sati na Wembleyu.

Ne propustite