Deset najvažnijih trikova u svakoj kuhinji

Praktična žena
Deset najvažnijih trikova u svakoj kuhinji
Uz deset laganih trikova priprema slasnih tanjura bit će daleko jednostavnija, a kuhanje se pretvoriti u užitak kojem se uvijek rado vraćate

Deset najvažnijih trikova u svakoj kuhinji

Uz deset laganih trikova priprema slasnih tanjura bit će daleko jednostavnija, a kuhanje se pretvoriti u užitak kojem se uvijek rado vraćate

Deset savjeta i super trikova pomoći će vam da se u kuhinji lakše snalazite, ali će također vaša jela učiniti daleko ukusnijima. Zašto je važno imati cjedilo za citruse, što je dobro napraviti prije kuhanja mesnih okruglica i kako se najbolje slažu ocat i sol donosimo u nastavku.

Nabavite štapni mikser pa se s njime povežite na nebrojeno mnogo razina. Olakšat će vam posao kod pripreme umaka i krem juha, a ujedno i sačuvati vrijeme kod čišćenja. Zaboravite na prljave blendere u koje najprije ubacujete tekućinu da bi je zatim ponovno prebacivali u lonac. Štapnim ćete mikserom izmiksati povrće dok je još na vatri, direktno u loncu.

Cjedilo za citruse također je vrlo važan dodatak svakoj kuhinji. Pomoći će vam u hvatanju koštica i dobivanju maksimalne količine soka iz svake pojedine voćke. Definitivno će biti učinkovitiji način od stiskanja limuna, naranče ili grejpa rukom.  

9edf11e37bcc0102a8c9

Za pripremu slasnih tanjura najpotrebniji će vam biti - red! Prije početka kuhanja pripremite sve namirnice, povrće nasjeckajte, a meso marinirajte. Tek kada ste napravili pripremu, zagrijte ulje pa se bacite na kuhanje. Dok se jelo kuha, pirja ili prži, očistite radnu površinu, operite suđe i smanjite si posao na kraju kuhanja.

Svaki temeljac ili juhu koji pripremate, a na kraju dana ipak ostane u loncu, zapakirajte u posudice za led ili plastične vrećice. Najviše ćete prostora u zamrzivaču sačuvati zamrznete li svoja jela u što plosnatijem obliku. Za tu će namjenu odlično poslužiti vrećice za zamrzavanje po kojima također možete pisati pa se više nikada nećete izgubiti u bespućima vlastitog zamrzivača.

Kod pripreme jela koja nisu vaša već ste recepte pronašli u kuharicama ili na internetu, uvijek obavezno najprije pročitajte recept. Nemojte se prenagliti kako ne biste pomiješali krive namirnice, a samim time jelo pretvorili u nejestivu mješavinu sastojaka.  

Pečenje slastica svakako mora uključivati uporabu vage. Kod pripreme slanih jela dopuštena je improvizacija dok su deserti nešto zahtjevniji i tražit će od vas da od riječi do riječi pratite zadani recept kako bi svaki desert imao upravo savršenu teksturu i okus.

Pljeskavice, mesne okruglice ili mesne štruce stvorene su da se pripremaju s više sastojaka i začina. Upravo zato će sjajna ideja biti uzeti dio pripremljene smjese pa je ispeći na malo ulja kako biste iz prve ruke mogli provjeriti okuse. 

2e2103e3708b6df37286

Lakše rezanje većih komada mesa postići ćete smrznete li meso na kratko kako bi postalo čvršće. Rezat će se jednostavnije, neće kliziti, a neće ni utjecati na okus.

Ljuske od jaja koje su slučajno završile u jelu najlakše ćete izvaditi drugim komadićem ljuske od jaja. 

Jela začinite sa soli u svakom dijelu kuhanja, nemojte ga ostaviti tek za kraj ili pak sa soljenjem započeti. Svoja jela također gotovo uvijek začinite i limunovim sokom ili octom koji će dati na divnoj svježini i podići svako jelo. Izbalansirajte kiselost iz octa ili limuna, posolite u pravom omjeru pa navalite na svoj tanjur savršeno usklađenih okusa.  
 

 

Ne propustite