SKANDAL: Učiteljica udarila dijete jer se IZGUBILO

Region
SKANDAL: Učiteljica udarila dijete jer se IZGUBILO
Učenica trećeg razreda Osnovne škole "23. oktobar" u Sremskim Karlovcima A. L. dobila je šamar od svoje učiteljice Tamare Nedeljković nakon što se sa jednim drugarom izgubila između Kalemegdana i Knez Mihailove.

Učenica trećeg razreda Osnovne škole "23. oktobar" u Sremskim Karlovcima A. L. dobila je šamar od svoje učiteljice Tamare Nedeljković nakon što se sa jednim drugarom izgubila između Kalemegdana i Knez Mihailove.

Zorica Ličinar, majka nesrećne devojčice, tvrdi da je učiteljica njenu ćerku ogrebala po ruci za šta postoji i medicinska dokumentacija u koju je "Blic" imao uvid, te da joj je, vičući na nju, udarila i šamar nasred Knez Mihailove i to pred ženom koja je pronašla devojčicu.

Zorica priča da se sve dogodilo u subotu 20. maja te da su ona i suprug čitav slučaj u ponedeljak prijavili policiji, zato što je, kako kaže, nedopustivo da se jedan pedagog tako ponaša prema svojim učenicima.

- Nikada neću zaboraviti telefonski poziv tog subotnjeg popodneva kada mi se javila nepoznata žena i rekla da je pronašla moju ćerku. Suprug je odmah pozvao Nedeljkovićevu i, na sreću, sve je rešeno u roku od petnaestak minuta. Ali, ne mogu da verujem kakav je bio epilog. Odakle učiteljici pravo da udari moje dete i kako je ono uopšte moglo da se izgubi - pita se Zorica.

Majka kaže da su joj ćerka i njen drug kasnije ispričali da su bili poslednji u koloni, a da su dve učiteljice sa kojima su išli na ekskurziju, pedagog i vođa puta iz jedne lokalne turističke agencije, sve vreme bili na čelu kolone umesto da su se rasporedili kako bi imali potpun nadzor nad decom.

- Ćerka mi je rekla da su išli sa Kalemegdana u Knez Mihailovu i da su na pešačkom prelazu izgubili iz vida svoje drugare jer ih je zaklonila grupa turista. Mahinalno su produžili pravo u Knez Mihailovu ne sluteći da su vođe puta odustale od te ideje zbog gužve i skrenule nazad ka autobusu - objašnjava Zorica.

uciteljica
Žena koja je pronašla decu H. R. kaže za "Blic" da je primetila uplakanu devojčicu i dečaka koji joj govori da ne brine i da će sve biti u redu.

- Prišla sam i upitala ih šta se desilo. Rekli su mi da su se izgubili i tražila broj telefona učiteljice da je pozovem, međutim nisu znali pa smo pozvali majku devojčice. Stupili smo u kontakt i sačekali učiteljicu. Ona je počela da viče na njih i udarila je rukom devojčicu po glavi. Rekla sam joj da prestane, da to ne sme da radi i ona se nakon toga smirila, a ja sam se pozdravila sa decom i otišla - priča nam H. R.

Majka Zorica kaže da su se odlučili da prijave čitav slučaj jer su od Nedeljkovićeve očekivali barem konstruktivan razgovor i objašnjenje za incident, ali da je ona bila vrlo neprijatna i da je krivicu prebacivala na decu.

Škola nema ništa s tim jer mi nismo organizovali ekskurziju. Taj put su organizovali roditelji u saradnji sa učiteljicama, van školskog plana i programa. Nemam prava da ispitujem šta neko radi van škole Goran Maravić, direktor OŠ "23. oktobar"
Direktor škole "23. oktobar" Goran Maravić kaže da su primili prijavu protiv učiteljice i da će ona biti razmatrana na sednici školskog odbora 1. juna.

- Ipak, škola nema ništa s tim jer mi nismo organizovali ekskurziju. Taj put su organizovali roditelji u saradnji sa učiteljicama, van školskog plana i programa. Ja nemam pravo da ispitujem šta neko radi van škole i van radnog vremena. Jako je ružno ako se to zaista desilo, ali ja tu ne mogu ništa. Videćemo šta će odlučiti školski odbor i policija - rekao nam je Maravić.

Učiteljica: Reagovala sam kao majka, dobila je pedagoški dodir po licu

Učiteljica Tamara Nedeljković nam je potvrdila celu priču i rekla da je bila izbezumljena potragom za decom te da je reagovala i u afektu.

- Mahinalno sam povukla za ruku A. L. da je zagrlim. I jeste, dobila je pedagoški dodir po licu. Ja smatram da sam reagovala roditeljski, kao stroga majka. Ja volim tu devojčicu, ona je dobra, odgovorna, vredna i savesna i ne znam šta joj je sada bilo pa da se izgubi - rekla nam je Nedeljković.

Učiteljica je juče saslušana u policijskoj stanici u Sremskim Karlovcima po prijavi roditelja, a nakon saslušanja i drugih prosvetara koji su bili na ekskurziji, policija treba da odluči da li će po službenoj dužnosti protiv nje podneti krivičnu prijavu.

Ne propustite