Evo koje greške radite kod spremanja GLJIVA! Razlog zašto ih ne smijete PODGRIJAVATI…

Zanimljivosti
Evo koje greške radite kod spremanja GLJIVA! Razlog zašto ih ne smijete PODGRIJAVATI…
Nipošto ih ne pripremajte u mikrovalnoj.

Osim što su bogate bjelančevinama, gljive su dobar izvor prehrambenih vlakana koja ometaju apsorpciju masti i pomažu pri procesu mršavljenja. Sadrže i vitamine, minerale i druge tvari koje jačaju imunitet. Gljive su veoma ukusne. Ipak, trebate znati kako ih pripremiti kako ne biste naškodili sebi. Nikada ne podgrijavajte gljive, kada ih napravite pojedite ih odmah. Ako ih podgrijavate samo ćete dovesti do probavnih smetnji i skupljanja štetnih ostataka.

Kada ih pripremate, kuhajte ih ili pržite onako kako treba. Ni predugo, ni prekratko, Nipošto ih ne pripremajte u mikrovalnoj. Inače je mikrovalna štetna za zdravlje, emituje opasna zračenja koja uništavaju sve dobro u hrani i još izazivaju rak.

Mikrovalna vam nije baš toliko potrebna, zar ne? Uzimajte gljive koje nisu otrovne i dobro obratite pažnju jer su nekada otrovne slične neotrovnim. Ako sami skupljate gljive,  skupljajte u pletenim korpama, nipošto u plastičnim kesama i povedite dobrog poznavaoca gljiva.

Ne propustite