Uz pomoć ovog napitka do RAVNOG stomaka!

Zdrav život
Uz pomoć ovog napitka do RAVNOG stomaka!
Vitaminska domaća voda idelana je ukoliko ne podnosite bljutav okus obične vode, a želite izbjeći kupovne napitke koji skrivaju umjetne zaslađivače

Voda s ukusom i obećavajućim sastojcima koji za zadatak imaju održavati fit izgled tijela zapravo su prepuni umjetnih zaslađivača koji na organizmu ostavljaju više štete negoli koristi. Ukoliko ste jedni od onih kojima je ukus obične vode bljutav, a želite uživati u vitaminskim osvježavajućim napitcima donosimo recept za domaću vodu na kojoj će posebno biti zahvalna vaša probava i trbuh

Sastojci: 
-    2 litre vode
-    1 čajna kašika svježe naribanog đumbira
-    1 krastavac srednje veličine
-    1 limun
-    12 listića metvice

"Vitaminska domaća voda idelana je ukoliko ne podnosite bljutav okus obične vode, a želite izbjeći kupovne napitke koji skrivaju umjetne zaslađivače"

Priprema: 
Krastavac i limun narežite na ploške, ukoliko imate domaće plodove poželjno ih iskoristiti s korom. Narezane šnite ubacite u staklenku i dodajte ostale sastojke te sve prelijte vodom. Mješavinu spremite u hladnjak i ostavite da tako odstoji najmanje 8 sati, te povremeno lagano promiješajte.
Sastojci u domaćoj vitaminskoj vodi imaju posebno pogodno djelovanje na stomak, jer umiruju probavu a osim toga oslobađaju tijelo nakupljenih toksina.

Limun uz poznato obilje vitaminom C, potiče rad jetre organa odgovornog za pročišćavanje organizma.

Krastavac sadrži 90 posto vode iz koje se oslobađaju sastojci zaslužni za detoksikaciju tijela.

Đumbir pomaže u održanju glikemijskog indeksa pod kontrolom, a ujedno olakšava grčeve i pomaže protiv mučnine. Probajte i napitak od đumbira i limuna koji će mršavljenje ubaciti u petu brzinu.

Metvica stimulira sagorijevanje masnih naslaga, pomaže u eliminaciji toksina iz tijela, a također ublažava bolove u stomaku. 

Ne propustite