Policija osumnjičila majku iz Pule da je u stanu ubila trogodišnjeg sina

Region
Policija osumnjičila majku iz Pule da je u stanu ubila trogodišnjeg sina
Policijski službenici PU istarske i Policijske stanice Pula-Pola proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su državljanke Hrvatske Chiara Rojnić i jednamaloljetnica, počinile kazneno djelo teško ubistvo.

Policijski službenici PU istarske i Policijske stanice Pula-Pola proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su državljanke Hrvatske Chiara Rojnić i jedna maloljetnica, počinile kazneno djelo teško ubistvo.

Kako prenose hrvatski mediji, dodatno je 29-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela.

Policija sumnjiči 32-godišnjakinju i maloljetnicu da su se dogovorile kako će usmrtiti trogodišnje dijete, što su i učinile 23. maja u večernjim satima, u stanu u Ulici Akvilejski prilaz u Puli. Nakon što su usmrtile dijete, prenijele su ga u uvalu Mandrač, a potom je 32-godišnjakinja, u namjeri otežavanja daljnjeg policijskog postupanja, 24. maja oko 00:30 sati, pristupila u policijsku stanicu i lažno prijavila nestanak djeteta.

Za učestvovanje u počinjenju kaznenog djela tereti se i 29-godišnjak, kojeg se sumnjiči da je znao da su 32-godišnjakinja i maloljetnica usmrtile dijete, no to nije prijavio, već je zajedno s njima dogovarao način prikrivanja kaznenog djela, odnosno odlazak na policiju i prijavljivanje nestanka djeteta.
 
Osumnjičeni su nakon završenog kriminalističkog istraživanja, 25. maja u poslijepodnevnim satima, uz kaznenu prijavu privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. Podsjećamo da je jučer oko 9 sati nedaleko lučice Mandrač u Puli, na nepristupačnom terenu, pronađeno mrtvo trogodišnjeg dijete.ta Utvrđeno je da je umrlo nasilnom smrću.

Majka, 32-godišnja Chiara Rojnić, preksinoć je oko ponoći policiji prijavila nestanak djeteta te je potom u srijedu ujutro odvela službenike policije na mjesto događaja, odnosno na mjesto pronalaska mrtvog djeteta, kilometar od lučice Mandrač.

Ne propustite