Današnja omladina imat će više problema sa zdravljem od naših predaka

Porodica i zdravlje
Današnja omladina imat će više problema sa zdravljem od naših predaka
Životni vijek se kontinuirano produljuje.

Napredak u znanosti, medicini i drugim područjima života doprinosi tome da ljudi danas žive duže nego prije. Ali rijetki su pojedinci koji dožive sto ili više godina. To je vjerovatno glavni razlog zašto mediji ponekad prenose vijesti o ljudima koji dožive duboku starost.

Životni vijek se kontinuirano produljuje od 1930-ih. Međutim zdravlje naše djece "vremenska je bomba", upozoravaju stručnjaci.

Današnja djeca i mladi bit će znatno manje zdravi od današnjih 65-godišnjaka kada dosegnu tu dob, pokazala su istraživanja. Najnoviji podaci NHS-a ukazuju na to da je svako peto dijete u dobi od 10 do 11 godina pretilo.

Životni stil, pretjerana konzumacija šećera i izbjegavanje tjelovježbe prouzročuju sve više zdravstvenih problema među mlađom generacijom.

– Današnja djeca mogu očekivati dulji životni vijek od našega i trebala bi se usredotočiti na očuvanje zdravlja kako bi bila što zdravija – rekla je ravnateljica Economist Intelligence Unita, Aviva Freudmann.

Nedavno istraživanje provedeno na King's College u Londonu pokazalo je da pretila djeca imaju četiri puta veći rizik od razvoja dijabetesa tipa 2.

Ne propustite