Da li ćemo svjedočiti novim rekordima u meču Ajaxa i Manchester Uniteda!

Fudbal
Da li ćemo svjedočiti novim rekordima u meču Ajaxa i Manchester Uniteda!
Najmlađi strijelac u povijesti finala ovog takmičenja bio je Vagner Love sa 20 godina i 341 dan, a mogla bi ga nadmašiti čak petorica igrača Ajaxa.

Niz zanimljivosti moglo bi nam donijeti večerašnje finale Evropa lige.

Kada se pominje Ajax, svi malo stariji ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu odmah se sjete njihovog posljednjeg evropskog podviga. Slavna generacija velikana koji su to postali praktično iz juniorskog sastava.U Ajaxu to nije ništa novo, to gaje i ostale generacije, pa i ova koju ćemo večeras gledati.

Finala se pamte i po rekordima. Ne očekujemo rekordne pobjede poput one Sevilline protiv Middlesbrougha od 4:0, niti golijadu od 5:4 iz finala Liverpool-Alaves, ali nešto se ipak može dostići.

Najmlađi strijelac u povijesti finala ovog takmičenja bio je Vagner Love sa 20 godina i 341 dan, a mogla bi ga nadmašiti čak petorica igrača Ajaxa.  Matthijs de Ligt, Davinson Sanchez Mina, Donny van de Beek, Justin Kluivert i Kasper Dolberg. Svi oni kandidiraju za susret i svaki je mlađi od Lovea. Kod Uniteda tako nešto može ostvariti tek Marcus Rashford.

Također, najmlađi osvajač ovog takmičenja bio je Robin van Persie sa 18 godina i 275 dana. Njega bi mogao prestići sin legendarnog Ajaxovog napadača Patricka Kluiverta-Justin, koji večeras nastupa a ima tek 18 godina.

 

Ne propustite