Hoće li Zidane biti novi selektor Francuske?

Fudbal
Hoće li Zidane biti novi selektor Francuske?
Od kako je zasjeo na klupu Real Madrida Zinedine Zidane ne zna za neuspjeh.

Od kako je zasjeo na klupu Real Madrida Zinedine Zidane ne zna za neuspjeh. Nakon što je u igračkoj karijeri osvojio skoro sve bitne trofeje, nastavio je to u trenerskoj.

Od kada je naslijedio Rafaela Beniteza u Realu, osvojio je Ligu prvaka, a sad i špansko prvenstvo. Očigledo je da uspješno vodi velike zvijezde. No pitanje je dana kada će iz Reala htjeti nešto novo ili kada će Zidaneu "dosaditi" trenutni posao.

Pitanje koje se samo nameće je hoće li Zidane ikada postati selektor reprezentacije Francuske, koju je svojevremeno predvodio u osvajanju svjetske i evropske krune. Pored toga ova reprezentacija sačinjena je mahom od velikih zvijezda svjetskog fudbala, koje tesko uspijeva posložiti bilo koji trener.

Posljednjih dana pojavila se vijest da bi u skorijoj budućnosti mogao zasjesti na klupu "Trikolora". To je nagovijestio njegov bivši kolega iz reprezentacije Frank Leboeuf. „Ne znam kada će Deschamp otići ili kada savez namjerava da raskine saradnju sa njim, ali svi osjećamo da će Zidane biti novi selektor. Tačnije,pitanje je da li on to želi, jer ako nastavi da reda uspjehe sa Realom verovatno neće da razmišlja o drugom poslu. Veoma je teško dugo vremena ostati trener Real Madrida. Gospodin Peres je veoma nestrpljiv“, poručio je Lebeouf, prenosi Mozzartsport.

 

Ne propustite