7 preslatkih znakova kojim vam beba poručuje da vas voli

Mame i bebe
7 preslatkih znakova kojim vam beba poručuje da vas voli
Iako bebe ne mogu riječima pokazati koliko vas vole, postoje neke stvari kojima vam jasno daju do znanja koliko ste im važni. Pročitajte znakove kojima vaša beba govori: "Volim te!"

Iako bebe ne mogu riječima pokazati koliko vas vole, postoje neke stvari kojima vam jasno daju do znanja koliko ste im važni. Pročitajte znakove kojima vaša beba govori: "Volim te!"

 

1. Gleda vam u oči

Beba voli gledati lica, a vaše je njezino omiljeno. "Taj prekrasni pogled je urođeni instinkt za preživljavanje koji je stvoren kako bi privukao pažnju i ljubav roditelja", tvrdi neuroznanstvenica Lise Eliot. Bebini dugi pogledi u vaše oči također su početak njezine ljubavi prema vama te ona shvaća koliko ste važni u njenom životu.

 

2. Prepoznaje vaš miris

Ako bebi ponudite da bira između mirisnih ruža i vaše znojne i prljave majice, beba će uvijek izabrati majicu. "Čak će i beba stara 1 tjedan odmah okrenuti glavu prema majčinoj dojki s mlijekom", kaže Eliot. Za vašu bebu, ništa ne miriše slađe od vas. 

 

3. Smiješi vam se

Prvi put kad vas vaša beba pogleda s istinskim osmijehom razvučenim preko cijelog lica, na taj način vam govori da vas voli.

 

4. Razgovara s vama

I oni najraniji besmisleni zvukovi koji nema smisla, upućeni su vama. Beba neće početi razgovarati sama sa sobom. Njezin najraniji jezik postoji kako bi se beba zbližila s vama, zato odgovarajte natrag! Time zajedno postavljate temelje za pravi razgovor kasnije.

 

5. Želi vas blizu sebe

Nakon što beba navrši šest mjeseci, primijetit ćete kako nije sretna zbog vaše odsutnosti. Možda će se mrštiti ili plakati svaki put kad se udaljite, a smijati kad se približite. To je znak njezine, sve veće, privrženosti.

 

6. Dijelite iste interese

Bilo da su to božićne lampice ili prljavo rublje, ako proučavate određene stvari, beba će učiniti isto. Takvo ponašanje zove se 'međusobna pozornost', a može započeti kada beba bude samo nekoliko mjeseci stara, ali je izraženija od 9. do 12. mjeseca starosti. "To je znak da je vaše dijete povezano s vama i cijeni ono na što obraćate pažnju", kaže pedijatar Harvey Karp.

 

7. Koristi vas kao štit

Nemojte se iznenaditi ako beba 'zakopa' glavu u vaša prsa kada se neka nova osoba pojavi. "Tjeskoba od stranaca" je normalna faza, a kad se beba okrene vama za zaštitu znači da vas voli i vjeruje vam da ju držite na sigurnom.

Ne propustite