Sve više djece na Balkanu ludi za ovom igračkom - a ne znaju ni čemu služi!

Zanimljivosti
Sve više djece na Balkanu ludi za ovom igračkom - a ne znaju ni čemu služi!
Niko ne zna njenu svrhu, ali naprosto lude za njom .. Ova igračka je sve češća na Balkanu, ali i u Bosni i Hercegovini

Naime, za kratko vrijeme spiner je počeo masovno da se prodaje u zemljama regije, ali i preko internet oglasa u BiH. Za njom su poludjeli i mlađi i stariji, a učenici se takmiče ko će duže vrtiti spiner.

Samo dvadesetak dana nakon što je postala hit u svijetu, ova tzv. antistres igračka postala je popularna i kod nas. Masovno se kupuje, a vjeruju da se oslobađaju stresa dok vrte spiner i pritom oslobađaju negativnu energiju.

Prodavači je preporučuju i onima koji se odvikavaju od pušenja, jer će igrajući se njome imati zauzete ruke.

Roditelji nisu oduševljeni ovom igračkom. Ne razumiju njenu svrhu i posmatraju je samo kao način kako da im se izvuče novac iz džepa. Istovremeno osjećaju ljutnju zbog toga što ovaj besmisleni trend ne mogu uskratiti svom djetetu, jer djeca naprosto žele imati ono što ima cijeli razred.

Igračkom koja podsjeća na propeler aviona građani provode vrijeme i na autobuskim i tramvajskim stanicama čekajući prevoz.

Spineri mogu biti metalni i plastični, te iznutra mogu biti ispunjeni metalom ili lagerom na vrhovima. Neki od njih mogu svijetliti noću, te imati od dva to pet krakova različitih oblika – kako pravilnih, tako i nazupčenih.

Zavisno od toga gdje kupuju, spineri se mogu kupiti po cijeni od 6 do 15 KM.

Pogledajte neke od trikova kako možete koristiti ovu igračku:

 

Ne propustite