Ostavio tri oproštajna pisma pa presudio sebi? Tinejdžer iz Niša SMS-om najavio SAMOUBISTVO?

Region
Ostavio tri oproštajna pisma  pa presudio sebi? Tinejdžer iz Niša SMS-om najavio SAMOUBISTVO?
Učenik iz Niša, Đorđe Stojilković (17), ostavio tri oproštajna pisma - jedno je bilo manjeno roditeljima, drugo djevojčici u koju je bio zaljubljen, a treće je upućeno drugovima.

Učenik iz Niša, Đorđe Stojilković (17), ostavio tri oproštajna pisma - jedno je bilo manjeno roditeljima, drugo djevojčici u koju je bio zaljubljen, a treće je upućeno drugovima. Zasada je poznata sadržina jedne poruke, i to one koju je namenio roditeljima.

Neposredno prije tragedije, Đorđe, koji se ubio hicem iz pištolja u porodičnoj kući, poslao je SMS drugarici iz odeljenja u kojoj je pisalo: “Videćemo se, zbogom.” 

U jednom od tri oproštajna pisma koja je ostavio navodi da je digao ruku na sebe zato što je bio nezadovoljan svojim životom, a kobni okidač bila je neuzvraćena ljubav.

Zasada je poznata sadržina samo jedne poruke, i to one koju je Đorđe namenio svojim roditeljima. Napisao je da nesrećan i nezadovoljan životom.

- Policija je pronašla još dva pisma - jedno namjenjeno djevojčici u koju je bio zaljubljen, a drugo upućeno drugovima. Ali ona još nisu otvorena - kaže izvor blizak istrazi.

Razredni starješina Nadica Stanković kaže da ništa nije ukazivalo na to da je Stojilković nesrećan. Redovno je pohađao časove i prisustvovao treninzima odbojke, družio se, izlazio... Ne može da vjeruje da je sa psihologom škole i jednim učenikom obišla njegovu porodicu da bi izjavili saučešće,prenose Novosti.

Rezultati obdukcije koja je urađena u Institutu za sudsku medicinu su nesporni. Utvrđeno je da je dječak nastradao od prostrelne rane koja je imala ulaz sa desne a izlaz s lijeve strane sljepoočnice. Takođe, otac je pištolj čuvao u djelovima, a municiju na različitim mjestima u kući. Đorđe je našao dijelove pištolja, sklopio ih, našao metak i stavio ga u pištolja.

- Nesporno je da je Đorđe bio dobro dete, odličan đak u odeljenju posebno nadarenih. Radi se o grupi od 15 učenika kojima predaju i profesori sa Prirodno-matematičkog fakulteta. Posebno je bio talentovan za fiziku - priča razredna, koja ne umije da objasni ni sebi ni svojim učenicima zašto je Đorđe digao ruku na sebe.

Pod posebnim pritiskom je njegova školska drugarica u koju je, navodno, Đorđe bio zaljubljen, ali ta ljubav nije uzvraćena. 

- U tim godinama oni se zaljubljuju po tri puta dnevno, i to nije nešto što današnju omladinu natera da se ubiju. Možda je naš Đorđe bio poseban ako je zaista zbog toga digao ruku na sebe - komentarišu u školi. Tuga u domu porodice Stojilković ne može se opisati riječima. 

Ne propustite