4 načina kako brzo preboljeti nevjeru

Ljubav
4 načina kako brzo preboljeti nevjeru
Kada afera tek izađe na vidjelo, oba partnera osjećaju da se njihov svijet srušio. Ostaje pitanje može li jedna takva izdana veza preživjeti novonastalu situaciju?

Kada afera tek izađe na vidjelo, oba partnera osjećaju da se njihov svijet srušio. Ostaje pitanje može li jedna takva izdana veza preživjeti novonastalu situaciju?

Razvod ne mora biti jedino preostalo rješenje. Uz pomoć stručnog savjetnika i puno uzajamnog truda, parovi mogu ponovno izgraditi vezu - i to jaču i čvršću nego što je bila ranije.

 

Kako dalje?

 

1. POSJETITE STRUČNOG SAVJETNIKA!

Ovo je možda i najvažniji savjet – ako ste odlučili oprostiti, pronađite bračnog savjetnika koji će vam pomoći u svladavanju novih emocija i mirenju s novonastalom situacijom. Raspitajte se koji su stručnjaci najbolji u tom području, kako ne biste završili kod savjetnika koji preljub vidi kao kraj braka.

 

2. DONESITE ODLUKU

Kada se nevjera dogodi, važno je biti iskren, a to se osobito odnosi na partnera koji je varao. Pitanja koja ćete postavljati partneru možda ostanu bez odgovora, ili vam se oni neće svidjeti... Možda je najbolje "pokriti se po ušima" jednom kada je sve gotovo i ne kopati po detaljima. Ovo je važan savjet ako ste donijeli odluku da ćete oprostiti.

 

3. ŠTO OČEKUJETE OD VEZE?

Definirajte zajednički cilj u vezi. Ako želite održati brak, nemojte nagliti s odlukama i donositi ih u stanju emotivnog kaosa. Vjerojatno je potrebno neko vrijeme kako biste realno sagledali situaciju i vidjeli može li se natrag. Neke veze prežive nevjeru, ali niti jedna na isti način. Budite spremni nositi se sa svojom odlukom.

 

4. ZNATE LI ŠTO ZNAČI OPROSTITI?

Oprost je često najteži dio oporavka od nevjere. Ono ne dolazi lako niti brzo – ponekad se radi o procesu koji traje čitav život.  Nemojte se služiti oprostom kako biste prikrili neke neugodne probleme s kojima se ne želite suočiti. Naknadno, partneru ne spominjite njegovu nevjeru i ne vraćajte se na tu temu.

Ne propustite