ČUDNA PRIČA : Otišao je u ZATVOR umjesto brata blizanca !

Čudne priče
ČUDNA PRIČA : Otišao je u ZATVOR umjesto brata blizanca !
Ovo je čudan događaj koji se zaista dogodio, brat je otišao umjesto svog brata u zatvor čak tri puta

Vlasti u Kaliforniji ostale su iznenađene kada su 1993. otkrile da čovjek koji služi šestomjesečnu zatvorsku kaznu zbog porodičnog nasilja zapravo nije osuđenik već da je to njegov brat blizanac. Međutim, kasnije se ispostavilo da to nije jedini put kada su braća zamjenila identitet.

Donald Anderson otkrio je da je čak tri puta išao u zatvor umesto brata Ronalda. Brata je zamenio i u Južnokorejskom ratu, gde je bio član helikopterske posade.

"Učinio sam to jer mu je trebala pomoć, jer ga volim. Moj brat nikad nije bio na duže vrijeme u zatvoru, a ja jesam, mogu to da podnesem" objasnio je Donald sudiji koji ga je pitao zašto je to učinio.

Jednojajčani blizanci imaju još devetero braće i sestara, a njihov otac otkrio je kako su Ronald i Donald oduvek bili jako povezani.

Sudac okruga Ventura oslobodio je Donalda, a osudio Ronalda na 14 godina zatvora zbog pokušaja ubistva supruge, porodičnog nasilja i pljačke. Porota ga je proglasila krivim po svim tačkama optužnice. U kasnijim intervjuima Donald je izrazio spremnost da odsluži kaznu umjesto brata.

 

Ne propustite