Kratki vodič: BB ili CC krema i koja je uopće razlika

Praktična žena
Kratki vodič: BB ili CC krema i koja je uopće razlika
Popularne tonirane kreme koje su ozbiljno ugrozile monopol pudera na kozmetičkom tržištu pravi su hit. Kupujete li ih na blef ili stvarno znate razliku?

Popularne tonirane kreme koje su ozbiljno ugrozile monopol pudera na kozmetičkom tržištu pravi su hit.  Kupujete li ih na blef ili stvarno znate razliku?

Kako bi odabrali najbolju kremu potrebno je razumijeti što znače one kratice BB,CC, EE itd. koje su zapisane na ambalaži. Kada te kratice razumijemo, ona krema koju odaberemo najbolje će odgovarati našem tipu kože.

 

BB krema

BB je kratica za beauty balm i s njom ne možete pogriješiti jer ona odgovara svim tipovima kože. Ona djeluje blagotvorno i hidratizirajuće na cijelo područje lica, pa ako se u vašoj kozmetičkj torbici nalazi krema s ovom oznakom, niste pogriješile.

 

CC krema

CC ili color control. Ova krema se preporuča osobama koje često imaju crvenilo na licu jer djeluje umirujuće na nastale iritacije. Ipak, osobe koje imaju masnu kožu bolje neka izbjegavaju ovaj tip kreme i koriste BB ili PP kreme.

 

DD krema

Daily defence je kratica za DD kremu koju češće koriste starije osobe jer njome štite kožu od vanjskih utjecaja i sunca. Ipak, ne preporuča se za svakodnevno korištenje jer može zatvoriti pore.

 

PP krema

Perfect pink krema je klasična baza za šminkanje. Na svakom tipu kože dobro pristaje, a potrebno ju je koristiti u kombinaciji s drugim kozmetičkim proizvodima jer ona sama po sebi ne čini upotpunjen make-up.

 

EE krema

EE je kratica za extra exfoliation. Za razliku od PP kreme, ova krema služi za njegu i piling lica. Budući da piling na licu nije dobro raditi svaki dan, tako se ni ove kreme ne preporučaju za korištenje na dnevnoj bazi, a nisu pogodne ni za žene koje imaju tanku kožu.

Ne propustite