DEMOBILISANI BORAC HARIS ŠEGALO ZA NOVI.BA: Više ne mogu da izdržim, ulazim u prvi prazan opštinski stan, zapalit ću zastavu sa ljijanima

Aktuelno
DEMOBILISANI BORAC HARIS ŠEGALO ZA NOVI.BA: Više ne mogu da izdržim, ulazim u prvi prazan opštinski stan, zapalit ću zastavu sa ljijanima
Haris Šegalo, demobilisani borac koji od četvrtka spava na klupi, reagovao je za naš portal na izjavu Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo, da nema praznih stanova.

Haris Šegalo, demobilisani borac koji od četvrtka spava na klupi, reagovao je za naš portal na izjavu Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo, da nema praznih stanova. 

"Postoje prazni opštinski stanovi, zašto mi nisu dodijelii stan na koji imam pravo, gdje je kvadrat 2 KM, a nikada nisam obaviješten o konkursu. Moj sljedeći korak je da nađem prazan opštinski stan i u njega ću ući samoinicijativno. Nije mi važno koja je Opština u Sarajevu, svi se vade na administraciju. To je ratna taktika, samo druge vrste, na psihičkoj bazi." 

Kako samo ranije pisali, Haris Šegalo od četvrtka spava na klupi, nakon što je izbačen iz stana gdje je živio kao podstanar. 

"Od četvrtka se nisam okupao, provodim noći na klupi. Niko od nadležnih me nije kontaktirao, osim vašeg portala." 

Šegalo planira još jedan "performans" sličan onome koji je izveo prilikom svečanog otvaranja trotoara.

"Sada tražim zastavu Armije RBiH i sadašnju zastavu BiH, kako bih izašao pred nekom institucijom sa šerpom i kašikom, ili ću je zapaliti ili ću nešto napisati na njoj."

Šegalo je za Novi.ba kazao kako su se borci počeli organizovati preko društvenih mreža kako bi protestima izrazili svoje nezadovoljstvo trenutnim položajem u BiH, te da će on biti u prvim redovima. 

 

Ne propustite