Tretman proslavila Suzana Mančić: Sve više žena žudi za orošavanjem vagine, ovako izgleda postupak...

Show
Tretman proslavila Suzana Mančić: Sve više žena žudi za orošavanjem vagine, ovako izgleda postupak...
Mnogi misle da je riječ o nekom estetskom tretmanu, ali efekat orošavanja je prije svega medicinski.

Mnogi misle da je riječ o nekom estetskom tretmanu, ali efekat orošavanja je prije svega medicinski. Što se tiče estetike, orošavanjem dolazi do zatezanja vaginalnih zidova
 

 Ko god da je angažovao Suzanu Mančić u kampanji za banjski tretman orošavanja vagine, povukao je briljantan marketinški potez. Jer, ovaj tretman u Srbiji postoji još od 1974. godine, ali tek nakon što je popularna loto djevojka javno obznanila da je orosila svoju vaginu, on je postao mega popularan tretman za kojim žudi sve više žena na ovim prostorima.

U Vrnjačkoj Banji, koja je trenutno jedino mesto u Evropi gdje je moguće obaviti oršavanje vagine termalnom vodom, kažu da se dnevno ovom metodu podvrgne između 50 i 120 žena različite životne dobi. Razlog za to je vjerovatno i pristupačna cijena, jer žene za ovo zadovoljstvo trebaju da izdvoje 3.300 dinara (oko 52 KM).

Ginekolog Slavica Beloica za portal Alo! pojašnjava šta znači i kako izgleda postupak orošavanja...

- Orošavanje je ispiranje vagine, grlića materice i materice mineralnom vodom, temerature 36,8 stepeni Celzijusovih. Ovim tretmanom se postiže bolja prokrvljenost kože i sluzokože i omogućava brži dotok kiseonika. Tretman je potpuno bezbolan i da traje desetak minuta, kao i da ga obavljaju babica i ginekolog, nakon obavljenog ginekološkog pregleda... Mineralna voda u vaginu se uvodi pomoću posebne kanile (za jednokratnu upotrebu), koja ima desetak rupica na vrhu, a kroz njih se mlaz vode raspršava na sitne mlazove. Na taj način se zidovi vagine ravnomerno ispiraju, što doprinosi smirivanju zapaljenja vaginalne i cervikalne sluznice, ali i smanjenju i potpunom nestanku obilne i neprijatne sekrecije – objašnjava doktorka Beloica i kaže da su kontrakcije mišića i pritisak u maloj karlici poslije tretmana, koji mogu trajati po nekoliko sati, samo znak da je pacijentkinja na pravom putu terapijskog efekta.
 
Prednosti orošavanja vagine

- Vaginalno orošavanje povoljno utiče na sve upalne procese male karlice, neprohodnost jajovoda, sterilitet, endometrioze, miome, ciste jajnika, poremećaje statike urogentalnog trakta, uporan zatvor, nekontrolisano mokrenje, ali i na gubitak seksualne želje - kaže doktorica Beloica.
Ona dodaje i da je od posebnog značaja to što se prilikom tretmana stvara oksitocin, hormon koji dovodi do kontrakcija materice. 

- Reakcija je slična onoj nastaloj u seksualnom odnosu, s tom razlikom što ovdje ne dolazi do pravog orgazma - ističe Beloica.

Većini je sam naziv - orošavanje vagine - predmet podsmjeha, međutim, malo je poznato da je ovaj metod pokazao veoma dobre rezultate u pripremnoj fazi insemenacije, ali i kod liječenja steriliteta. Prema riječima doktrorice Beloice, orošavanjem je moguće izliječiti zapaljenske procese i ranice.

- Mnogi misle da je riječ o nekom estetskom tretmanu, ali efekat orošavanja je prije svega medicinski. Što se tiče estetike, orošavanjem dolazi do zatezanja vaginalnih zidova. Ja orošavanje savjetujem svim ženama između 18 i 80 godina, bilo da imaju problem sa infekcijama, zapaljenjima ili sterilitetom, bilo da se pripremaju za operaciju ili žele rehabilitaciju nakon operacije, bilo da žele da se opuste i uživaju u čarima toplih mineralnih procedura, kaže ova doktorica i dodaje da orošavanje može da se uradi između 10 i 20 puta godišnje.
 


Nije mladost, nego zdravlje


Suzana Mančić je žena kojoj je loto donioo populanost, a ona je popularnost donijela vaginalnom orošavanju. - Tretman preproučuje svim ženama, jer orošavanje nije nikakav ženski hir, već pitanje lične higijene. 

- Ne radi se ni o kakvom podmlađivanju vagine, već o zdravlju i prevenciji ženskih bolesti - kaže Suzana za „Alo!“.

Ne propustite