Donalda Trumpa kritikuju i republikanci. Iscrpljeni smo, dosta nam je, treba postati predsjednik...

Svijet
Donalda Trumpa kritikuju i republikanci. Iscrpljeni smo, dosta nam je, treba postati predsjednik...
Iza nas je najturbulentnija sedmica od kada je na poziciju predsjednika SAD došao Donald Trump.

Iza nas je najturbulentnija sedmica od kada je na poziciju predsjednika SAD došao Donald Trump. Brojne njegove gafove počeli su kritikovati i članovi njegove stranke, republikanci.

Početkom ove sedmice, podsjećamo, procurila je informacija kako je Trump odavao povjerljive informacije Rusiji, da bi nakon toga isplivale bilješke smijenjenog direktora FBI-a Jamesa Comeya u kojim se navodi da je predsjednik od njega tražio obustavu istrage protiv bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna.

Mark Walker, republikanac iz Sjeverne Karoline, kazao je CNN-u da u ovom trenutku možda postoji "puno više dima nego vatre", ali i kako ne može poreći da je to zbunjujuće. "Kadgod imate posla s takvim stvarima, morate trošiti energiju, vrijeme i resurse, što znači da se ne možete baviti ostalim stvarima koje trebate raditi", prenosi Dnevnik.hr.
Kritikama se pridružio i republikanac iz Floride Tom Rooney, koji je kratko izjavio, "iscrpljen sam".

Mediji su došli u posjed dijela transkripta razgovora Trumpa i ruske delegacije u kojem ih obavještava da je smijenio Comeya. "Upravo sam dao otkaz šefu FBI-ja. Bio je lud, ma baš totalni luđak", kazao je Trump Rusima.

Još jean republikanac Mike Coffman kazao je kako u Bijeloj kući vlada haos. "Nije pitanje šta predsjednik može učiniti, pitanje je šta predsjednik može prestati raditi. On nije uspio stvoriti štab, nije prestao biti kandidat i počeo biti predsjednik", rekao je Coffman. "Ono što treba učiniti jest biti predsjednik".

 

Ne propustite