U finalu ovogodišnje Eurolige igrat će Fenerbahce i Olympiacos

Košarka
U finalu ovogodišnje Eurolige igrat će Fenerbahce i Olympiacos
Odigrani su parovi polufinala, a u veliko finale plasirali su se ljuti rivali, domaćin Fenerbahce i Olimpyacos

Sinoć je u Istanbulu počeo final four košarkaške Eurolige. Odigrani su parovi polufinala, a u veliko finale plasirali su se ljuti rivali, domaćin Fenerbahce i Olimpyacos.

U prvoj utakmici koja je odigrana u dvorani "Sinan Erdem" sastali su se aktuelni prvaci CSKA i grčki Olympiacos. Rusi su prije početka takmičenja slovili za velikog favorita, ali im je uloga branioca naslova očigledno bila preteška. Prvu četvrtinu riješili su u svoju korist, rezultat je glasio 18:12, da bi na poluvremenu povećali prednost za jedan razlike, na odmor se otišlo pri rezultatu 40:33.U redovima moskovskog tima isticali su se Teodosić i De Colo. No u drugom poluvremenu sasvim druga slika.Mnogo bolja odbrana Olympiacosa rezultirala je rezultatom 27:24 za Grke. U posljednjoj četvrtini Olympiacos se bolje snalazi, ostvaruje prednost od 22:14. Konačan rezultat glasio je 82:78. U redovima Olimpiacosa najuspješniji su bili Printezis, Spanoulis i Papanikolaou ubacivši po 14 poena.

U drugoj utakmici odigranoj nešto kasnije sastali su se devetostruki evropsk prvak Real Madrid i domaćin Fenerbahce Ulker. Ekipa Fenerbahcea koju sa klupe predvodi Željko obradović na krilima domaće publike uspjela je ući u borbu za novu evropsku krunu, koja im je prošle sezone nesretno ispala iz ruku. Od početka meča kontinuirano su ostvarivali prednost, u prvoj četvrtini bili su bolji 21:13, u drugoj su povećali prednost za dva koša razlike 23:21, a u trećoj su slavili sa 19:16. U posljednjoj četvrtini košarkaši Reala napravili su seriju od 8:0, ali to nije bilo dovoljno. Krajnji rezultat glasio je 84:75.Što se tiče pojedinaca, kod Reala je prednjačio Liull sa ubačenih 28 poena, dok je domaćine predvodio Udoh sa 18 koševa.

U nedjelju su na programu od 17,00 sati utakmica za treće mjesto u kojoj igraju CSKA i Real, a nakon toga od 20,00 sati slijedi veliko finale između Fenerbahcea i Olympiacosa.

Ne propustite