BENZEMA OTVORIO DUŠU: Fudbal nije NBA, ne slažem se da sve treba gledati kroz statistiku i omjere

Fudbal
BENZEMA OTVORIO DUŠU: Fudbal nije NBA, ne slažem se da sve treba gledati kroz statistiku i omjere
Smatra da je njegova uloga u ekipi potcijenjena

Marca u današnjem izdanju donosi izjavu napadača Real Madrida Karima Benzeme, koji je kazao da ne voli previše priča o statistici u fudbalu, jer smatra da fudbal mora biti složeniji od toga.

Real Madrid se nalazi u borbi za osvajanje Primere i Lige prvaka, a dok je prvi trofej gotovo osigurao, za drugi će se boriti sa Juventusom.  Jedan od igrača koji je oštro kritikovan zbog svoje forme u toku ove sezone je francuski napadač Karim Benzema, koji je neupitan izbor Zinedinea Zidanea u najbitnijim utakmicama i pored činjenice da ne daje previše golova. 

"Fudbal nije NBA. Ljudi stalno govore da ne dajem dovoljno golova, ali ako se godinama uspješno nosim sa igranjem u jednom od najvećih klubova svijeta, valjda to pokazuje da ipak nešto znam. Ne slažem se da sve treba gledati kroz statistiku i omjere, fudbal je mnogo kompleksniji od toga", poručio je Benzema.

Benzema je zadovoljan svojom ulogom u Real Madridu, a zadovoljan je i brojem svojih golova. Smatra da je njegova uloga u ekipi potcijenjena. 

 

Ne propustite